Még a legsötétebb Gyurcsány-időszak is a demokrácia aranykora volt ahhoz képest, ami most van

2019. január 9. 16:27

Mirkóczki Ádám
Magyar Narancs
Nekünk ebben a pillanatban nem a 2006-os, mára bukott hatalommal kell küzdenünk, hanem a jelenlegivel, és egy időre felül kell emelkedni a múltbéli sérelmeken.

„...a pártoknak most nem egymással kell hadakozniuk, először azt a helyzetet kell megteremteni, amelyben a politikai küzdelmeinket megvívhatjuk. Ez nem azt jelenti, hogy innentől mindenben egyetértünk a DK-val vagy az LMP-vel, de azt igen, hogy van egy magasabb cél, nevezetesen, hogy a demokratikus intézményeket helyreállítsuk. Ha elvonatkoztatunk a 2006-os rendőri brutalitásoktól, és a választási törvényt, a közszolgálati médiát, a köztársasági elnök, a népszavazás intézményét, vagy az ügyészséget nézzük, úgy még a legsötétebb Medgyes­sy-, Gyurcsány-, Bajnai-időszak is a demokrácia aranykora volt ahhoz képest, ami most van. Ezt kell megérteni mindenkinek, aki most az ellenzéki oldalon finnyáskodik. Nekünk ebben a pillanatban nem a 2006-os, mára bukott hatalommal kell küzdenünk, hanem a jelenlegivel, és egy időre felül kell emelkedni a múltbéli sérelmeken.

Tisztelem Vona Gábor stratégiai érzékét, de a választáson a többi ellenzéki párttal együtt bizony mi is hibáztunk. (...) Ha 3-5 szimbolikus körzetben visszalépünk, akkor ma nincs kétharmad.

És ma több mandátummal rendelkeznénk mi is, ők is.”

(A Mirkóczki Ádámmal készült teljes interjú a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban olvasható.)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 301 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát ez tényleg egy menthetetlen idióta!
Ezek ott a jobbikban beszélnek egymással?
Emlékszem, amikor egy nap elteltével teljesen mást mondott, mint Z Kárpáti, most meg Hegedűsné után ilyeneket nyilatkozik?
Komolyan. Erre már nem lehet szavakat találni!
Ezek szándékosan lesznek öngyilkosok?

Mindent elkövetnek, hogy a maradék szavazóikat is elveszítsék!
Tényleg, így együtt pályázhatnának a "Világ leghülyébb ellenzéke" címre. Mekkora szerencséje van Orbánnak, nem is tudja felfogni!

Azt a mindenit, mondhatnám, hogy a kurva életbe!

Szerintem a jobb(?)ikban valami fertőzéssel terjedő amnézia szedi az áldozatait!

Szürreális ez az egész.

Tunyacsáp! Akkor te most automatikusan dékás lettél?

Valóban érthetelen, ami ebben az országban folyik! Ahelyett, hogy
kilőnélk a tüntetők szemét, a Gundelból hozatják a kaját!
Szargentíni, segíts!

Találó. Elképzeltem. :)))

Permanens hellerizmus. 'No one was shot!' Mirkóczki pedàlozik a Soros EP lista bejutó helyéért. 'Mi nem azok voltunk 2010 előtt aminek láttattuk magunkat"

Ez Mirkóckinak az aranykor Soros hetilapjàban.

Okosnak hiszi magàt. Neki jár a Soros lista vezető helye. Feri majd betuszakolja Niedermüllert bejutó helyre.

"Nekünk ebben a pillanatban nem a 2006-os, mára bukott hatalommal kell küzdenünk, hanem a jelenlegivel," hogy visszahozhassuk azt a 2006-osat.

Úgye ez mondandód lényege?

Csak arra volt jó a Jobbik, hogy félretolja a MIÉP-et?

Ennyire. Vagy, ki volt ez találva, hogy mindig is kamupárt volt, lehet, hogy páran komolyan vették,(azok már nincsenek ott), csak egyet felejtettel el, hogy a létezésük a szavazóiktól függ. Azok meg szépen elfogytak.
Tehát, kérdésedre a válasz: ennyire hülyék!

Össze-vissza hazudoznak. Az egész ellenzék egy hulladéklerakat.

Mirkóczki gerinctelen és felháborító Gyurcsány-szerencsenmosdatása egy dolog. Másik viszont, hogy mindenki összehasonlíthatja az államcsődközeli konkrét gyurcsányi helyzetet az orbáni államcsődöt elhárító, folyamatos dinamikus növekedést adó helyzettel.

Erről van szó! Az egész ellenzéki bagázs azt felejti el, hogy szavazók is vannak a világon!

A Zàzri féle Jobbik is Feri vègterméke volt. A cigànygyilkossàgokkal, az árpàdsàvozàssal. Mirkócki most vège havi 10 ezer Euróra akarja vàltani a Soros-lista élèn bejutva. Fletó mint aranykor. :) Soros heti magazinjàban.

Zázrinak nem a zsidó származàsával van gond hanem hogy úgy is viselkedik.

Soros mézesmadzagjára zsonganak mint a legyek.

Novàk Előd :) vakok közt a félszemű. Egy kis pöcs.

Tunyànak még lesz lejjebb.. Nekem is van Jobbik funkci haverom. Ma ott tart hogy nem tehetnek róla hogy a szemkilövető tapad ràjuk..

Amikor nem volt kétharmad akkor mutatta ki igazàn a Jobbik a fogafehérjét. Jó volt ez így.

A Mozgalomban ember emberének farkasa. Mirkóczki letette a hűségesküt Ferinek. A Nagyformàtumúnàl véli meglelni sikerèt.

Mirkóczki miért beszél úgy Gyurcsányról, mintha múltbeli lenne? Itt van, s még nagyobb gazemberségeket csinál, és készül csinálni, mint korábban. Például a korábban általa élesen és állítólag elvileg elutasított "Jobbikkal" szemrebbenés nélkül együttműködne, tehát Gyurcsány bármit jót ígér , biztosan az ellentettjét fogja tenni. Már egyszer a görögökéhez hasonló gazdasági tragédiát idézett elő, Orbán onnan hozta ki a magyarokat, de Mirkóczki gátlástalanul hazudja, hogy Fegyenc jobb volt mint Orbán.

Metal Lady màr Detti felé cukizik. Csak ne kelljen kifizetnie az adóssàgàt.

Hííííííííííííííííííííííí.......te mindig meg tudsz röhögtetni.
Mindig maradj itt közöttünk!!!!!!!!!!!!!!

Nagy showman, az biztos! Ma szétröhögtem magam, azon amit 17:16-kor írt az összefogásról. Óriási! :DDDDDDDDDDDD

Ez a gondolat ugyanolyan beteg, mint Heller, aki kitalálta. Orbán kurvára nem Hitler, Magyarországon nincs diktatúra, csak egy tehetségtelen és pancser és végtelenül demagóg ellenzék, amelyiknél ez az ország jobbat érdemelne.

Viszolyogtató.
Hányingerkeltő.

Igazából már nem tudok (nem tudunk) szavakat találni...

Mirkóczki pedig... amikor néhány éve Kerék-Bárczy Szabolcshoz hasonlítottam (aki ugye az MDF szóvivőségétől jutott el a DK-ig), még sekélyes is volt a fantáziám. Az összes ún. jobbikos féreg közül talán a legtenyérbemászóbb (pedig nagy a konkurencia).

Egy nagybüdös tróger vagy, Mirkóczki!

EGÉSZ KONKRÉTAN ez az "aranykor" TERMELTE KI a Vona-féle Jobbikot 2006-tól... ennek a rezsimnek az antitéziseként jöttek létre, méghozzá olyan radikális antitéziseként...

Azok után hogy a padláslesöprő enkávédés Vologya meg a Forradalom vezére volt, már nem csoda, hogy Fletó ámokfutása Mirkóczkinak egyenesen aranykor.
Ha teljes Soros lista lesz, ha csak szűkített Jobbik+LMP lista, akkor is az élén, tuti bejutóhelyen akar lenni ez a kriptofletóista.
Erre a helyre ácsingózott Volner is.

A Soros blog leírása a korról Mirkóczkinak aranykor. Akkor lett képviselő, Skoda gépjárművet használatra. Most a sötét diktatórában meg tuti bejutóként , listavezetőként választásokon az EP-be pályázik.

"Hol van Tunya?"

Sorban áll az újságosnál, hogy elsők között olvashassa a Magyar Narancs Mirkóczki interjúját az aranykorról.

"Elhányom magam a Jobbiktól. Pedig valamikor titokban az utánpótlásnak reméltem őket."

Az SzDSz teljes összeomlásakor lett az SzDSz utánpótlása. 2009-re. Hogy az "aranykor" után ne lehessen alkotmányozó többsége a nemzeti polgári néppártoknak.
Aztán pancser módon, pont a posztkomcsi szavazatokat ragadták el. BAZ megye roncs vidékein. Az "aranykor" szerencsései a komcsik helyett az új erőre szavaztak.

"Az izraeli-magyar kettős állampolgárság felvetése miért is volt probléma? "

Nem volt probléma. A kampányban kell tudatni a választók felé kinek milyen egyéb kötései, szálai vannak.
Hornról tudható volt pufajkás, mégis miniszterelnök lett, a választók tették azzá.

Mirkóczki régóta fejtegeti, hogy plátóinál erősebb a kötődése Ferihez és aranykorához, de a Soros-lista élén lehet épp így biztosabb, hogy kijut az EP-be. Vágó István még biztosabb kézzel ikszeli be a Soros-listát, ha Heller után Feri is áldását adja Mirkócziékra. A Mozgalom a legerősebb ellenzéki pártnak bizonyult áprilisban, jogosan jár a közös ellenzéki lista első helye, csak sokaknak kéne még tuti bejutó hely. Ezen megy a harc. Ember emberének farkasa. Nyáron még Volner is abban a tudatban költekezett, hogy rá következő nyáron már havi 4 millió adómentes néppártias forint üti a markát 4 évig.

"A proletárpárt mindig a rombolásra szerveződik meg"
Csurka István régi írása az "aranykorról":

Tiszta választás esetén semmi esélye sincs a nemzeti-polgári oldal, a Fidesz győzelmét ( 2010) megakadályozni. Ezért folyamodnak a piszkos trükkök eszközéhez, a csalásokhoz és a más pártok mögé bújás bevált bolsevista módszeréhez. A bolsevista felsőbb utasításra gátlás nélkül beépül, bázist épít ki, rákos burjánzást indít el és átveszi a hatalmat az eredetileg egészen más céllal és eszmékkel indult szervezetben.
Végszükségben felfedezik magukban a hazafit, a baloldalit, a nyugdíjasok istápolóját, a keresztényt és a magyart. Mindent, amit eddig üldöztek, most nagyon vállalnak. Néhány perc és kihirdetik, ők számolták fel a BKV-bűnözést. Méghozzá hősiesen és kommunistához méltóan: a saját kebelükben. Szinte minden bilincsvárományos MSZP vagy SZDSZ-tag. De ők mégis tiszták.
Sztalinnak, a véreskezű grúz hóhérnak, Ukrajna kiéheztetőjének, több millió orosz Gulagra hurcoltatójának, amikor a németek már Moszkva alatt álltak, hirtelen eszébe jutott, hogy ő orosz hazafi, és kibontotta a cárok kék és fehér zászlaját, és az orosz nép egy emberként tódult a frontra, és Amerika hatalmas anyagi segítségével és mérhetetlen saját véráldozattal kiverte a németeket az országból és a Reichstagra kitűzte a győzelmi lobogót. Hálából a gaz zsarnok több millió nyugatot megjárt katonát, német fogságba esett hadifoglyot, tisztet és közlegényt Szibériába küldött, évtizedekre. Mivel ezek mégiscsak belekóstoltak a nyugati életformába, megbízhatatlanokká váltak. Most valami hasonló sors vár azokra a szerencsétlen magyarokra, akik kiharcolják a Jobbiknak a választási sikert, akik felülnek a Jobbik-vezetők ádáz hazugságainak. Tegnap bakancsot vettek maguknak és menetoszlopokba szerveződtek, ma pedig kizárogatják őket a pártból és öreg komcsikat, rendőr- és katonatiszteket, kétes hírű üzletembereket raknak a helyükbe, mert már pozíciókért, dohányokért megy a harc. A fiúk látszólag a szegény falusi népet védték a terjedő cigánybűnözéssel szemben, valójában eszközökké váltak a felső tízezer, a bankároligarchia és az MSZP–SZDSZ hatalom kezében. Miközben elterjesztették Vona Gábor hősi, magyarvédő képét, a Jobbik a magyarellenes hatalom bábjaivá lett. Ugyanúgy csapják be választóikat, mint az MSZP a lakótelepi prolikat, akik nélkülözve is az MSZP-re szavaztak, mert elhitték, hogy az majd visszahozza nekik a régi szép gulyáskommunista időket.
Az MSZP 2002 óta két cikluson keresztül kormányozta az országot. Valójában azonban nem kormányzott, hanem hazudozott és lopott, miként azt az őszödi beszédben is elismerte Gyurcsány Ferenc kormányfő. A kormány és kormányzó pártok által elkövetett lopások és rablások sokkal nagyobb arányúak voltak, mint amire a BKV-botrányban fény derül. A lopás és rablás tulajdonképpen az egész ország módszeres kifosztását jelentette. A kormányszintű módszeres lopások egyelőre még fedve vannak. A Gyurcsány-kormány és a két kormányzó párt az MSZP és az SZDSZ oly mértékben elmaffiásodott, s a harácsolásnak és rablásnak olyan technikáját fejlesztette ki, amely a magyar történelemben páratlan.
2002-ben, amikor ez a társulat Medgyessy-kormány néven színre lépett, tulajdonképpen a Kádár–Aczél-rendszer restaurálása volt a célja, mégpedig a Horn-korszak proli jellegével szemben inkább valami SZDSZ-es simulékonyságot szerettek volna felmutatni. Medgyessy Péterben, noha az utolsó pártállami MSZMP-kormányoknak is tagja volt, mint bankár-szépfiúban SZDSZ-es vágyak éltek. Őt azonban hamar félretolták, mert rájöttek, hogy a maffiás szerzés-rablás erősebb eszközöket kíván. Kiderült, hogy nem a Kádár–Aczél-rendszerrel kell itt játszadozni, hanem egy sokkal céltudatosabb kizsákmányolást kell bevezetni. Gyurcsány beletekert a konvergenciaprogramba. Sokkal gátlástalanabb hazudozásba kezdett, mint ahogy Medgyessynek egyáltalán kifért a száján. De pontosan tudta, hogy rendszere előbb-utóbb összeomlik, tehát az országot gyorsítva kell kirabolni. Valószínűleg nem sejtette, hogy 2006-ban kap még négy évet a nemzetközi nagytőkétől. De a pénzügyeket, a médiát és választási csalásokat is kezében tartó háttérhatalom úgy irányította a dolgot, hogy kapjon még egy ciklust, ám ezalatt tarra kell vágni Magyarországot. Ettől megijedt és nemcsak elmondta, hanem ki is szivárogtatta az őszödi beszédet, és utána, október 23-án rendőrterrort rendeltettek el vele, ami annyira jól sikerült, hogy majdnem két évre lekötötte a figyelmet. Közben csak melegfelvonulásokat és faluszéli cigánygyilkosságokat kellett rendezni, valamint meg kellett szervezni a Jobbikot. De ezt sem az MSZP mint párt csinálta, hanem ezt is a titkosszolgálatiak szervezték, mint az utcai harcokat és a tévéostromot.
Ez egy új politikai program. A nemzet baloldali átkarolása jobboldalról, sőt szélsőjobbról. A Jobbik valójában az MSZP-SZDSZ fiókszervezete.

2018 előtt nem volt kétharmad. Mirkóczkiék arra használták ki, hogy a követelt kvóta elleni Alaptörvény módosítást blokkolják.
Pont ahogy Feriék. Is. Aztán 2018-ban lett kétharmad - Zazri stratégiai érzékével is - és a Mozgalom orra alá lett dörgölve: . NEM lesz kvóta Magyarországon.
Jakab Péter meg Bangónével veti földre magát tartóra tett kézzel - kurva erős kép a világsajtónak.

Vona a nagy stratéga elhitte, hogy az összes fletóista meg hellerista ŐT fogja megtenni miniszterelnöknek. Az ország kétharmada jobbikos, csak még nem tudja, de Heller noonewasshot Ágnes ráébreszti őket.

Mirkóczki: " No one was shot"

Csurka mondta a Jobbikról:
"Aki a Jobbikra akar szavazni, az tegye, de tudjon róla, hogy ezzel az MSZP-t és az SZDSZ-t támogatja, ugyanis a Jobbik e két párt fantomszervezete.

Mirkóczki egri polgàrmesterségbe akar menekülni. Ha Tóth Lacinak sikerült Ásotthalmàn DK tàmogatàssal, Àdinak is fog menni. Megyó, Feri, Baynau aranykor. Nem azok voltunk akinek làttatuk magunkat. A nagy stratéga Vona nem làtta hogy 2018-ban vissza kellett volna lépni Feri javàra. Ennyi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés