Szépség vagy épség?

2018. szeptember 25. 20:20

Egy olyan világban élünk, ahol a minimális pluszkiló, vagy annak vélt „súlyfelesleg” bűn és szégyellnivaló, de a sokadik és már az egészséget is veszélyeztető plasztikai beavatkozás csak szimpla önmegvalósítás.

„A probléma akkor kezdődik, ha valaki CSAK szexi feneket vagy izmos lábat szeretne, és emellett egyáltalán nem foglalkoztatja a saját egészségének gondolata. Nem figyel az étkezésére, butábbnál butább diétákat követ, sanyargatja magát a külcsín érdekében, és közben elfelejti a talán legfontosabb és legtörékenyebb dolgot az életében: az egészségét.

Tudom, hogy az eszünkkel ezt könnyebb megérteni, mint a szívünkkel, hiszen a tökéletességnek van a mai világban a legnagyobb kultusza.

Lekövéreznek ideális testalkattal rendelkező gyönyörű modelleket. Ha egy-egy híres színész, színésznő felszed egy pár kilót, semmitmondó cikkek tömkelege jelenik meg arról, hogy mennyire elhízott. Egy olyan világban élünk, ahol a minimális pluszkiló, vagy annak vélt »súlyfelesleg« bűn és szégyellnivaló, de a sokadik és már az egészséget is veszélyeztető plasztikai beavatkozás csak szimpla önmegvalósítás.

Bárki, a legtudatosabban táplálkozó és sportoló ember is megbetegedhet, az élet ebből a szempontból sajnos nagyon nem kegyes, de a megelőzésre való törekvés nélkülözhetetlen.

A szépség jó dolog, de az egészség az igazán szexi.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/136159