Magyarország jövője a Macron-tervtől függ

2017. október 2. 10:07

Ujhelyi István
MSZP-közlemény
Magyarország sorsa most nem holmi „Soros-terven” múlik, hanem azon, hogy a Macron-tervhez hasonló reformfolyamatokhoz hogyan viszonyulunk.

„A biztonság és fejlődés kapcsán tett javaslatainak nagy többségével kérdés nélkül egyet lehet érteni, az euró-zóna megerősítése és második sebességbe kapcsolása pedig a haladó országok szempontjából logikus és előremutató, az eurót elutasító és a szorosabb integrációt ellökő országok (így Magyarország) esetében azonban mindenképpen hátrányos. Orbán Viktor és a Fidesz kiszorítja hazánkat az európai együttműködésből, kilöki a magyarokat az európai fejlődés lehetőségéből, pusztán azért, mert semmilyen kontrollt nem akar maga felett. Zavartalanul akarnak lopni, számonkérés nélkül megszegni a törvényeket, egyedül kapirgálni a szemétdombon. 

Magyarország sorsa most nem holmi »Soros-terven« múlik, hanem azon, hogy a Macron-tervhez hasonló reformfolyamatokhoz hogyan viszonyulunk és kikhez csatlakozunk. Erről kell beszélni a gyűlöletszító propaganda helyett.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az egyik zsúrpubi sztárolja a másikat, a viszontsztárolás minden reménye nélkül.

Pista, a "gyűlöletszító propaganda" ti vagytok, ott az "européer demokrata" oldalon. Éppen most dobtátok be a törölközőt, mert még egymást is gyűlölitek, ti, a nagy összefogók.

Ami pedig a Macron-tervet illetti. A hatalmi gőgből fakadó diktátumot csak te, meg a mindig valamilyen hátsó fertályhoz lojális elvbarátaid lehettek képesek sorsdöntő "reformfolyamatként" értelmezni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés