Mi a célja és értelme a fasisztázásnak és az antiszemitázásnak?

2017. július 18. 15:07

Sebes Gábor
Polgár Portál
A fasisztázás, diktatúrázás és antiszemitázás célja, hogy a jobboldal identitásképzését akadályozza.

„A fasisztázás, diktatúrázás és antiszemitázás célja, hogy a jobboldal identitásképzését akadályozza, a jobboldalt elválaszthatatlanul összekapcsolja a fasizmussal, és ezáltal az ország irányítására alkalmatlannak mutassa be bel- és külföldön. A Holokauszt-identitású szekuláris és a vallásos zsidókat felhasználva, a baloldalt egyedüli védelmezőjükként beállítva viszont erősítik a baloldali identitást. A Holokauszt napi emlegetése azt szolgálja, hogy mintegy jelenidejű tényként mutassa be a zsidókat a jobboldali hatalom által fenyegető veszélyt. A magyar történelem egyetlen más eseményét sem tartják úgy életben, mintha tegnap történt volna, és mintha a tanulságaival és a felelősség kérdésével azonnal meg kellene birkózni, különben végzetes veszélyek leselkednének ránk.

Azt kell mondanom, hogy ez a taktika sikeres, bevált. A jobboldal folyamatos defenzívában van, szimbolikus gesztusai, pl. szoborállításai állandó össztűz alatt vannak, nemzetközi megítélése érdemtelenül rossz. Képtelen visszaverni a médiatámadásokat, és nem tudta a baloldalt hasonlóan az időben sokkal közelebbi diktatúrához kötni. A kommunistázás nem volt eredményes. A kormány felismerte a veszélyt, és megalapította a Veritas Intézetet és a Nemzeti Emlékezet Bizottságát a történelmi tudat átformálására. Nem feladatom a munkájuk megítélése, de a politika és a történelem iránt átlagon felül érdeklődőként nem sok sikert tudok nekik tulajdonítani. A NEB honlapján Nagy Imréről olyan életrajz van, ami után bármelyik reformkommunista megnyalná mind a tíz ujját. Egy szó sem esik arról, hány embert adott hóhérkézre az NKVD ügynökeként, nem írnak a svábok kitelepítésének megszervezéséről, a padláslesöprésekről minisztersége idején, antiszemitizmusáról, arról, hogy a Kossuth téri sortűz után a szolgálati út betartásának hiányát vetette az elkövetők szemére stb. A Holokauszttal szemben a Gulág és a többi kommunista rémtett megismertetése sokkal lassabban és kisebb hatékonysággal folyik. Így nem fog menni!

Még szerencse, hogy a baloldal csodafegyvere az esztelen ismételgetések és a közönség növekvő immunitása miatt vesztett hatásosságából. Ennek azonban az antiszemitizmus mint társadalmi  jelenség iránti fokozott érdektelenség is az ára, amellett, hogy a baloldali össztűz miatt a jobboldalon hulladék- és töredékidentitások vannak forgalomban. Megfér egymás mellett a naftalinszagú királypártiság az ezoterikus sámándobolással, az inkább balos antiglobalizmus az atlantista szövetséggel, a Nyugaton már csak a baloldalra jellemző palesztinpártiság a muszlim fundamentalizmus elutasításával. Ha nincs olyan történelemtudat felkínálva, ami erőt adna, akkor az emberek az önkiszolgáláshoz folyamodnak.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért nem hatásos a fasisztázás, mert a szavazók tisztában vannak azzal, hogy nem náci pártra szavaztak. A ballib minél többször fasisztázik, annál hatástalanabb lesz.

A hulladék és töredékidentitásról annyit, hogy nincs vegytiszta jobboldali és igen, manapság általános jelenség, hogy az emberek önkiszolgáláshoz folyamodnak.
A politikusok is felismerték ezt és próbálják a maguk és pártjaik számára előnyösen kihasználni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés