Ha a kopaszok maradnak, nem kívánok tovább részt venni a Liget Projektben

2016. július 13. 20:12

György Péter
Magyar Narancs
A Liget egy szimbolikus politikai tér lett az elmúlt hetekben, és Baán László ezt nem vette elég komolyan. Ahogy én sem. A Liget az Orbán-kormány elleni gyűlölet szimbolikus tere lett. Interjú.

Magyar Narancs: Ha egy városban betartják a demokratikus processzusokat, akkor ott semmi nem épül – állította egy interjúban. Ez már hónapokkal ezelőtt is erős kijelentésnek tűnt számomra, de ma, a ligeti balhék tükrében különösen az.

György Péter: Már mondtam, ami történik a Ligetben, számomra elfogadhatatlan, ha tetszik, válóok.

MN: Mit jelent az, hogy válóok?

GYP: Azt, hogy nem kívánok tovább részt venni ebben a munkában akkor, ha azok az őrző-védő emberek onnan nem tűnnek el, és nem állíttatik helyre a jog. Megengedhetetlen egy jogállamban, hogy a tiltakozást így kezelik. Nincsenek betiltva, mégis, ami a tiltakozáson történt a magyar állampolgárokkal, tűrhetetlen.

MN: Térjünk vissza a demokratikus processzusokhoz, amiket ön szerint építkezéseknél nem lehet betartani. Ezt hogy kell érteni?

GYP: Ha betartanánk, nem épülne semmi, mert mindig lenne valaki, akinek nem tetszik. Nem ez a probléma itt, hanem az, hogy a Liget egy szimbolikus politikai tér lett az elmúlt hetekben, és Baán László ezt nem vette elég komolyan. Ahogy én sem. A Liget az Orbán-kormány elleni gyűlölet szimbolikus tere lett. A szimbolikus tereket az emberek nem választják, hanem létrejönnek, és innentől fogva ez egy másik játszma, és csak úgy lehet folytatni a projektet, ha képes a történéseket beszámítani.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért lett az Orbán kormány elleni gyűlölet szimbolikus tere, mert néhány tucat zavaros drogos figura odament hőbörögni? Mert magukat a nép képviselőinek képzelték, miközben a népet nem érdekelte, hogy féltik a drogtanyájukat.

Ennél bénább önleleplezést ritkán látni.

"A Liget az Orbán-kormány elleni gyűlölet szimbolikus tere lett.

A szimbolikus tereket az emberek nem választják, hanem létrejönnek,"

Létrejönnek, de nem maguktól, hanem vannak akik keverik a kását, sütik a pogácsát. Ilyenkor az anarchisták, a drogos bandák is tolmácsolásukban derék civil szervezetekké nemesülnek.

"A ligetvédők szerint az ellenük szóló birtokvédelmi határozat jogellenes".(Állítólag)

Szerintük semmi sem jogos, amit a törvényesen és szabadon választott demokratikus szervek intézmények tesznek.VALÓSÁGOS DROGTANYÁT HAGYTAK MAGUK UTÁN AZ ÚN. "LIGETVÉDŐK"
A rendőrségi szemle során kábítószergyanús anyagmaradványokat marihuánát és eszközöket találtak, amelyek lefoglalása megtörtént.
A szemle során a rendőrök kábítószergyanús anyagmaradványokat, marihuánát és eszközöket találtak, amelyek lefoglalása megtörtént.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított kábítószer-birtoklás gyanúja miatt, olvasható a police.hu-n.

Komáromy csak annyit mondott, hogy három nappal korábban egy cseh fesztiválon, ahol elmondása szerint legális volt a marihuána, szívott, de ennek a hatása nem tartott ki addig.

Komáromy volt az az aktivista, aki a Közlekedési Múzeum tetejére mászott fel, és miután kifeszítette a ligetvédők zászlaját, onnan cukkolta a biztonsági őröket, hogy ha mernek, másszanak fel utána.

A tiszteletére még a tűzoltóságot is kihívták, bár hiába, hiszen az időközben a kéményre felkapaszkodó Komáromyt a daruval sem voltak képesek elérni. Az aktivista végül magától mászott le.

Komáromy Gergelyt a hatóságok a Nyírő Gyula kórház pszichiátriai osztályára vitték és éjszakára bent tartották. A nagy felháborodás hatására a rendőrség közleményt adott ki, amelyből többek közt az is kiderült, Komáromy a tüntetés során kábítószer hatása alatt állt.

Pár gyagyás provokátor és az őket sirató, mittoménki.
Mindjárt rívok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés