A Maccabi olimpia budapesti megrendezése kontraproduktív

2015. október 13. 11:32

Lovas István
lovasistvan.hu

A jobboldali sajtó hallgatása Maccabi ügyben sajnálatos. Azért ennyire nem kellene… A közelmúlt rendkívül költséges, hasonló vénájú udvarlási eseményei azt bizonyítják, hogy a gigantikus pénzeken megvásárolni remélt hála rendre elmarad.

A harmadik holokauszt múzeum (Sorsok Háza) befejezetlen épülete is a csőd mementójává vált. Ahogyan az első (Páva utca) vagy a második (Hódmezővásárhely), ez sem hozott semmiféle engesztelést, azaz, elsősorban, kevesebb »antiszemita« vádat hazánk ellen. Csak viszályt.

Így lesz ez a Maccabi játékokkal is, amelyeket eddig Izraelben rendeztek. Kivéve egy európai változatát, amelyet idén rendeztek a történelmének ledolgozásáért 70 éve sikertelenül igyekvő Németországban.

A budapesti Maccabi játékok egyetlen borítékolható eredménye az lesz, hogy egy illetékes majd kijelenti: »A magyar kormány nem antiszemita, de mindent meg kell tenni a jövőben is, hogy…« Értsd: adófizetői pénzeket adni.

A nyugati sajtóban pedig továbbra is naponta jelennek meg majd Magyarországról cikkek ilyen jelzők aláfestésével: szélsőségesekkel kacsingató kormány, populista, idegengyűlölő, antiszemita és társai.

Megéri? (A kérdőjel iróniát jelez.)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/92584

Ajánljuk még a témában