„Azt mondták, Svédország a szabadság földje. Hazudtak nekünk.” – Tiltakozás a nem központi elhelyezés ellen

2015. szeptember 23. 2:29
Egy svédországi menedékkérő fejtette ki a svéd közszolgálati televíziónak, hogy mik az igényeik (közben a háttérben megható élőképbe rendezték össze a gyerekeket). „Jó életet” szeretnének.

A svéd közszolgálati TV, az SVT interjút készített Mohamed Khaleddel, az országba érkező muzulmán menedékkérők egyikével. A férfit társaival együtt a 655 lakosú Frederiksbergben található szállásra vitték, amivel azonban nem voltak megelégedve, mert nem elég központi, ezért nem voltak hajlandók elhagyni a buszt, ami odavitte őket. Khaled szerint azt mondták nekik, hogy Svédország a szabadság földje, de hazudtak. Olyan helyet szeretnének, ahol „jó életük lehet”.

(Érdemes megfigyelni, ahogy 1:03-tól a háttérben egy férfi felállítja a gyerekeket a busz lépcsőjére, mutatja, hogy integessenek, majd felhívja a sajtó figyelmét a megható látványra.)

A teljes beszélgetés leirata magyarul:

- Amikor idejöttünk, itt találtuk magunkat ezen a helyen. Harminc percet kell sétálni a legközelebbi élelmiszerboltig, a legközelebbi kórház 45 percre van autóval, és nincsenek iskolák. Az igényünk, hogy...

- Van itt egy iskola a faluban.

- Nem hinném. Azt mondták nekünk, hogy nincs. Nem tudom, még semmit sem láttunk. Épp csak megérkeztünk. Nem találunk semmiféle civilizációt a közelben. Azt kérjük, hogy egy olyan helyen lehessünk, ami közel van a központhoz. Gyerekeink vannak, hölgyek vannak velünk, a feleségeink, olyan helyre van szükségünk, ahol tanulhatunk, jó életünk lehet. Úgy jöttünk Svédországba, hogy azt mondták nekünk, a szabadság földjére jövünk – azt hiszem, hazudnak nekünk. Mindenki azt akarja, hogy szálljunk le a buszról, de mi nem akarunk, amíg valaki nem jön ide a bevándorlási hivataltól. 

- És mit mondtak?

- Hogy jönnek. Hogy mikor? Nem tudom. 

- Nem jöttek még?

- Nem. Senki.

- Tehát akkor nincs kapcsolatuk a hatóságokkal?

- Nincs. Egyáltalán nincs.

- Tehát akkor várnak.

- Igen, várunk. A buszon, a hidegben. 

(via Bitang úr mikroblogja)

FRISSÍTÉS: Az amerikai kormányzat hivatalos sajtóorgánuma, a Voice of America (Amerika Hangja)számol be arról, milyen nehézségeket okoz a menedékkérők áradata a svéd menekültellátásnak, és hogy a migránsok egyre csalódottabbak és elégedetlenebbek.

Összesen 135 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha nem jó Svédország majd mennek Norvégiába, hol itt a probléma? A fineken még nem akadt ki senki?

Ez a Frederiksberg kb okyan messze van Koppenhágától mint Budaörs a belvárostól.

Ezt a google map- nek mondgad. Én beírtam, hogy Frederiksbergben

Válaszok:
bookmark | 2015. szeptember 23. 8:40

Nah.

Úgy látom, itt se fognak integrációs sikertörténetes filmet forgatni...

ezeket símogattátok?
most ott vannak!
lehet örülni!

Én inkább a XIII. kert javaslom.

Gyerekek nem keget vaktába gépelni az iphone- ról az ablak fele kilóg a képernyôrôl.

Bezzeg azzal a gyerektelen(?) nagynénivel szemben, aki a svéd államkasszába adózik és örökbe fogadta a saját(!) beteg unokahúgát, azzal keményen fellépnek a svédek.
Egy busz migránst nem tudnak lerakni a járműről.

A kis aranyosak. Számukra a szabadság = jó élet. Na erre varrjanak gombot a a nagy demokrata liberálbolsik. Csodálkozunk, hogy muszliméknál nem működik a demokrácia program. "Szabadság" nélkül hogy is működne?

Már ebből a rövid interjúból is kiderült, hogy ezek megélhetési menekültek, mehet a pecsét a papírra, hogy "elutasítva", aztán ujjlenyomat, véna-, íriszminta felvétel után kidobni egy szabadon választott EU-s határon, van még pont elég hozz hasonló.
Hátha megírja FB-on a sztoriját a komáinak, hogy itt mégse halal kolbászból van a kerítés.

"Harminc percet kell sétálni a legközelebbi élelmiszerboltig, a legközelebbi kórház 45 percre van autóval, és nincsenek iskolák"


Akkor képzeld el te hülyegyerek hogy érzi magát az, aki Rákospalotán lakik. Idióták. Ezek tényleg azt hitték, hogy valami luxuskörülmények várják majd őket.

Válaszok:
Csigorin | 2015. szeptember 23. 10:53

"azt mondták nekünk, a szabadság földjére jövünk – azt hiszem, hazudnak nekünk."

Jo reggelt.

Aztan Sziriaban minden faluban van korhaz meg bolt meg iskola?

Cigányok...ha már a negyedüket sikerül integrálni, és hasznos tagjai lesznek a társadalomnak, akkor az már óriási siker, csak ugye mi lesz a maradék 75%-al...

Válaszok:
Maddox | 2015. szeptember 23. 11:36

Azok jól jönnek majd akkor, ha valaki kinyitja a száját miattuk, és akkor indulhat a náczizás, ordas eszmézés, legsötétebb korokat idézés!

Becsapták őket az embercsempészek ( bár a zöm eljut valahova), becsapták a németek a Wilkommennel, becsapta őket a média, reklám, filmek és becsapták magukat.

Mondjuk ki: Europat az USA biologiai fegyverrel megtamadta.

Ok, de hol van? Tényleg kíváncsi vagyok arra, hogy hol van. A google map miért nem találta meg?

Igazuk van! Én haladéktalanul átszállítanám őket Ulriksbergbe. Egyébként meg csodálatos környék, és mit szóljanak azok a svédek, akik ott laknak?

Mindenkinek köszönöm a térképet, már megtaláltam. Megnyugodtam a magyar jegesmedvék nem fognak tiltakozó jegyzéket benyújtani a betolakodók miatt.

Ahogy nézem ez a természeti szépségű hely még így is délre van Finnországhoz képest.

Most azt saccolom, hogy ezek lehettek azok, akik a keletinél őrjöngtek és a végén az M1-en gyalogoltak, aztán nekik nem volt jó Ausztria, meg NO sem, de Dánia sem. Most eljutottak Svédországba és rádöbbentek a svéd puritán életmódra. Amúgy gondolom a helyiek meg tudják oldani a bevásárlást.

Most már világos, hogy miért volt ez a hajsza, hogy aki előbb ér oda válogathat a jobb helyek közül.

Mire eljut a híre annak, hogy ez lenne a jobb hely milyen lehet a rosszabb, addigra útra kelt további 2 millió.

most már tényleg be kellene vezetni Svédországban a saríát - addig csak egy elmaradott, civilizálatlan koszfészek marad. Ennek az úrnak és társainak meg kell adni minden anyagi támogatást, hogy felvirágoztassák a barbár skandinávokat.

Most még csak követelnek!
Szörnyű, mit művelt velünk a liberalizmus!

Amikor szidják Magyarországot, hogy hogyan bánik a migránsokkal, állandóan 1956-ot emlegetik, hogy hány magyart befogadtak külföldön.
Arról persze már senki nem beszél közülük, hogy hány magyar volt aki hasonló stílusban beszélt? Mert szerintem megy sem.
Amúgy egyes menekültek még éhségsztrájkkal is fenyegetőztek, bár aztán lemondtak róla. Szerintetek hány 56-os magyar fenyegetőzött éhségsztrájkkal, mert nem nyalták ki a hátsófelét az általa elvárt ritmusban?

Ez külön érdekes: ".... Harminc percet kell sétálni a legközelebbi élelmiszerboltig, a legközelebbi kórház 45 percre van autóval, és nincsenek iskolák..."

Viszont ha le sem szálltak a buszról, ezt ugyan honnan tudják??
Vajon ki hazudik? A svédek vagy a "menekült"?

Azért micsoda egy szadista egy állat lehet az, aki így felhasznál több millió embert a saját halálos céljaira mint az EU elpusztítása polgárháborúban?

Érthető. Ezek a hitetlen gyaurok nem biztosítják az igazhitűeket megillető kiszolgálást.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés