Al-Nuszra

A szíriai kurd párt szerint a helyi al-Kaida tagja volt az elgáncsolt férfi

2015. szeptember 21. 16:25
A szíriai kurd Demokrata Unió Párt (PYD) közleménye szerint az al-Kaida szíriai szárnyának tagja volt Osama al Abd al Mohsen, a férfi, akit Röszkénél megpróbált elgáncsolni az N1TV operatőre.

A szíriai kurd Demokrata Unió Párt (PYD) közleménye szerint az al-Kaidához köthető szíriai al-Nuszra Front tagja volt Oszama al Abd al Mohszen, a férfi, akit László Petra, az N1TV operatőre elgáncsolt, vagy legalábbis kísérletet tett rá a röszkei határnál. Az egy csapásra híressé vált Mohszen és fia azóta Spanyolországba ért, és többek között a Real Madrid is fogadta őket – a kisfiú Cristiano Ronaldot kísérhette be egy mérkőzésre.

Foci és terror 

Az iraki kurd hírportál, a Rudaw most arról ír, hogy a szíriai kurd Demokrata Unió Párt közlése szerint Oszama al Abd al Mohszen az al-Nuszra Front oldalán harcolt a szíriai polgárháborúban. Ez a szervezet az al-Kaida szíriai szárnya, többek között az ENSZ, az USA, Franciaország, Oroszorszország, Szaúd-Arábia és Irán is terrorszervezetként tartja számon. A portál arról is írt, hogy a férfi 2004-ben részt vett egy kurd lázadás leverésében Qamishlo városában, amikor egy futball-mérkőzés után 50 kurdot öltek meg a szír fegyveres erők.

Korábban mi is írtunk róla az Alfahír alapján, hogy a férfi a szervezet szimpatizánsa lehetett. Akkor szakértőnk elmondta, hogy a borítókép több dolgot jelenthet: „Egy rotterdami marokkóinál azt jelenti, szíriai viszonylatban is jelentheti, de nem kizárt, hogy ezzel a borítóképpel csupán a lojalitását akarta bizonyítani ahhoz a radikális csoporthoz, amely azt a területet uralja, ahol épp a családja él. Polgárháború van. Nem az elvek számítanak, hanem a túlélés.” Cikkünk megjelenése után Mohszen törölte magát Facebookról. 

Összesen 128 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés