DK: Ne kelljen idegenforgalmi adót fizetni a menekültek után!

2015. szeptember 12. 12:10
A DK felszólította a kormányt, hogy ne adóztassa meg a menekültek befogadását, azaz ne kelljen idegenforgalmi adót fizetni utánuk. Kakuk György elnökségi tag szerint elfogadhatatlan, hogy az Orbán-kormány adót szed az önkéntesen segítséget nyújtó magyar állampolgároktól.

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólítja fel a kormányt, hogy ne adóztassa meg a menekültek befogadását, vagyis ne kelljen idegenforgalmi adót fizetni utánuk – mondta Kakuk György, a párt elnökségi tagja szombaton az MTI-nek telefonon, miután a témában sajtótájékoztatót tartott.

A politikus elmondta: a magyar szabályok értelmében az idegenforgalmi adót mindenki köteles megfizetni, aki megszáll valahol. Ez a szabály ma kiterjed azokra is, akik saját elhatározásukból menekülteket fogadnak be az otthonukba. Hozzátette, hogy Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke összesen 4900 forintot fizetett be a II. kerületi önkormányzatnak az eddig befogadott 14 felnőtt menekült után; a velük együtt befogadott 18 gyermek elszállásolása viszont nem volt adóköteles.

„A DK szerint elfogadhatatlan, hogy az Orbán-kormány még az emberi jóérzésért, ha úgy tetszik keresztényi magatartásért is adót szed az önkéntesen segítséget nyújtó emberséges magyar állampolgároktól” – hangsúlyozta Kakuk György.

 

 

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Úgy látom a DK rátapintott a neuralgikus pontra.

Nocsak nocsak az "önkéntesen segítséget nyújtó magyar állampolgárok" pénzt kértek?

Ha igen akkor fizessenek adót.

Előtte kamuból kéne mondani, hogy lehet róla vitatkozni, csináljanak egy listát, hogy kikről lenne szó. Így nem kell annyit nyomozni, hogy kit kell letartoztatni.

Mennyiért adta ki a villát Gyurcsány?
Vagy számlát sem adott? :-)

Szarházikám!
A Te híveid az a kategória, akik még az életben nem segítettek senkin!
Te meg miféle idegenforgalmi adóról beszélsz, te szerencsétlen?
Kiadod a zabrált villát, vagy mi a fene?

Gyurcsány és a hozzá hasonlók nem a befogadottak után fizet idegenforgalmi adót, hanem önmaga után. Szerintem nem csökkenteni, hanem növelni kellene.

Aki sír attól el kell venni, aki dicsekszik annak adni kell. - szokta mondani nagyanyám.

Azokért harcol, akik a "kitörteknek" fognak kiadni nyaralókat, jó pénzért.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés