Közfelháborodás Napja: akár negyven tüntetést is tarthatnak

2014. november 17. 13:17
Hétfő este 18 órára hirdették meg a Közfelháborodás Napját: a tervek szerint mintegy negyven tüntetés tartanak országszerte az időközben már visszavont internetadó, az állami korrupció, az adó- és külpolitika ellen.

Orbán Viktor politikája és a huszonöt éve impotens politikai elit ellen vonulnak ma délután utcára Budapesten és több vidéki városban az elégedetlen emberek. A Közfelháborodás Napján tiltakoznak az internetadó, az állami korrupció, a túladóztatás és a magyar külpolitika irányvonala miatt is, kiállnak viszont a szabadság, az átláthatóság, a felelős kormányzás és Európa mellett – írják a szervezők és a kommentelők a demonstrációt szervező „Nem némulunk el” Facebook-csoport oldalán.

A tervek szerint hétfő este 18 órától tüntetni fognak Budapesten a Kossuth téren, Békéscsabán, Debrecenben, Dunaújvárosban, Egerben, Esztergomban, Fóton, Győrben, Gyöngyösön, Kecskeméten, Keszthelyen, Komlón, Mátészalkán, Miskolcon, Nagykanizsán, Nyíregyházán, Orosházán, Pécsen, Salgótarjánban, Siófokon, Sopronban, Szegeden, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Vácon, Veszprémben, valamint Berlinben, Bristolban, Brüsszelben, Kitzbühelben (Ausztria), Obanban (Skócia), Helsinkiben, Stockholmban, Londonban és Ramandban (Dánia).

A szervezők a Facebook-oldaluk tanúsága szerint a Family Guy rajzfilmsorozat viccesen buta és tufa főszereplőjét, Peter Griffint választották ikonjuknak.

Tüntetést hirdetett korábban a mai napra a Gulyás Balázs-féle „Százezren az Internetadó ellen” nevű Facebook-csoport is. Gulyásék kifejezetten az internetadó ellen akartak tüntetni, de az adó javaslatát időközben visszavonták. A mára meghirdetett tüntetésük ugyanakkor még mindig érvényben van. Gulyás a hétvégén közölte: nem lesz tüntetés az ő szervezésében, de a tüntetés lehetősége – úgymond – készenlétbe van helyezve, de a Facebook nem engedi módosítani a dátumot.

Összesen 211 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

az milyen, már majdnem kommunista :D? És mind balos lenne?

Bepróbálkozik a technikai koalíció, szép estét kívánok!

Tegnap Keszthelyen is volt tünti. 3 azaz három egész ember tüntizett....

VAgy voltál kinn, vagy csak tippelsz

VAgy voltál kinn, vagy csak tippelsz

Érdemes megnézni a facebook oldalaikat is. Most keresnek rendezőt..... Teljes a káosz. Az ott leszek száma a meghívottakéhoz képest a 10%-ot nem éri el.....

Vadonmese

Egyenlő esélyekért tüntettek a Vadon Párt tagjai és szimpatizánsai az esélyegyenlőségi miniszter háza előtt. A különböző hátrányokkal megvert kecskeházyak főként több szabad legelőt, szép, illatozó zöld pázsitot és ennek háborítatlan élvezetét kérték. A Vadon elnöke, Kecskeházy Mekk Elek a még a zöld focisták születésnapjára magára festett zöld csíkokban jelent meg a tüntetésen, amely ehhez az alkalomhoz is tökéletesen illett. Mekk bizakodó volt és elmondta: akár teljesülnek kívánságaik, akár nem, a tüntetést folytatják. Az eseményt helyszíni mekegéssel és legeléssel zárták.

Egyetértek!
Lehet itt forradalom.
Lehet itt baloldali forradalom.
........és utána?????

Ukrajnának ma 100 milliárd EURO kell hogy össze ne omoljon.

És azt nem Putyin kezdte!!!
A demokratikusan választott vezetők döntöttek. Ez nem tetszett az atlaniaknak és a jól bevált módszerrel csináltak egy "tavaszt".
Az eredmény látható.

Vajon hogyan aránylik ez a társaság a folyton lebirkázott békemenetesekhez? Ezek farkashadak?

A társadalmi kisebbség az.
Ha viszont jön az a harag akkor nagyobb lesz a többség ellen haragja.
Kinek az érdeke az zűrzavar???
Találd csak ki???

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés