Vagy van itthon hiteles ügynöklista, vagy nincs

2014. július 27. 15:31
Németh Miklós szerint az egyetlen hiteles ügynöklista Moszkvában van, Novák Előd szerint kell lennie itthon is.

Kenedi János, az egykori állambiztonsági múlt feltárását végző bizottság elnöke nem hiszi el Németh Miklósnak, hogy létezik Moszkvában egy teljes ügynöklista. Az előző rendszer volt miniszterelnöke azt állítja, az egyetlen hiteles ügynöklista Moszkvában van, mert az oroszok három héten keresztül hordták ki az irataikat az országból. Németh Miklós arról is beszélt: ő 1990 januárjában miniszterelnökként kapott egy ügynöklistát a megbízott belügyminisztertől, Gál Zoltántól, amit aztán továbbadott utódjának, Antall Józsefnek.

Kenedi János azt mondta az ATV híradójának: a mágnesszalagokra történő adatrögzítéskor nem találkozott ezzel az információval, márpedig nyoma kell legyen annak, ha a szovjet titkosszolgálat kivitt innen iratokat – illetve, ha a magyar kormány ilyet átadott.

A DK-s Vadai Ágnes nem tud semmiről, a Jobbik pedig bejelentette: nyomás alá helyezi Orbán Viktort, hogy rámutasson a személyes felelősségére a múltfeltárás elmaradásáért.

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem Nemeth Miklos ezt jobban tudja.
Eleg abba belegondolni hogy akiket felso szinten beszervezett a KGB, azokrol nem feltetlen szamolt be a magyar vezetesnek. Meg akkor se, ha oket Moszkvabol "taviranyitottak", hiszen epp az volt a lenyege a dolognak hogy a taviranyito ne romoljon el.

Kovetkezeskepp itthon senki nem tudhatja az egesz listat, hacsak nem az orosz nagykovet...

Szerintem manipulálatlan lista már nem létezik!!!!!!!!!!!!!

Azt már régen, 1990 előtt kigyomlálták és palántázhatták.
Hát nem voltak azok hülyék!!!!
Nem volt forradalom. A magyar nép feje felett már régen előkészítették a rendszerváltoztatást.

Aki meg akarja tudni, hogy jelentettek-e róla az kikérheti a Történeti Hivataltól.

Mit érne az egész ha nyilvánosságra hoznák???

Horn azt mondta: Na és??

Medgyessy nem ez miatt mondott le.

Szabó István filmrendező tovább rendezhet...stb

Hagyni kellene az egészet és büntetni aki ezzel jön elő!!!

:-))))
Valamennyi többdiplomás atomenergia szakértőket akik javasolták a kormánynak, hogy műszakilag a legjobb lesz ha Paks1 retrofitját és Paks 2 az oroszokkal végeztetik.

Gyurcsány idején is ezek a szakértők javasoltak.
Szerintem ugyanezt.

Egyébként használsz elektromos energiát otthon???

Ha nem használnának az emberek akkor nem kellene erőműveket sem csinálni:-)))

Arról pedig, hogy melyik a károsabb (fosszilis, atom) már sok szakértő az előbbit mondja.
A fűtőelemeket repülővel is elszállíthatják, mondta az MVM illetékese.

Kenedi Jánosnak tudnia kell, hogy 1989-től folyamatosan történtek iratmegsemmisítések, s az iratok több helyütt kerültek irattározásra és kikerültek dokumentumok egyes személyekhez. Az is tudnia kell, hogy csak azokat lehetett archiválni, filmre venni amelyek megvoltak. Így valószínűnek tűnik, hogy nincs olyan komplett anyag, amely mindent tartalmaznak. Sőt ezek alapján az is feltételezhető; hamisított iratok is léteznek. A nevek mellett a cselekmények is fontosak lennének. Elsősorban a beszervezőket, a döntéshozókat érintő dokumentumok. Eddig azonban, ha nevek ki is kerültek, a tényleges cselekmények nem vagy csak egyes részletei.

Amennyiben a Moszkvában lévő dokumentáció teljesebb, akkor valószínűsíthető, hogy ez utóbbiról több minden megtalálható. Bizonyságot azonban csak akkor tudhatnánk, ha a moszkvait és az itthonit összehasonlítanánk.

Kenedi János azt állítja; a mágnesszalagokra történő adatrögzítéskor nem találkozott ezzel az információval, márpedig nyoma kell legyen annak, ha a szovjet titkosszolgálat kivitt innen iratokat – illetve, ha a magyar kormány ilyet átadott.

Állítása nem életszerű, mert több szól amellett, hogy az ilyen átadásokat nem rögzítik írásban, mint ennek ellenkezője tekintetében. Amennyiben mégis rögzítették nagy valószínűséggel ezt a dokumentumot megsemmisítettek és legfeljebb Moszkvában van erre utaló dokumentum.

Tisztában vagyok vele, hogy mindaz amit írtam feltételezés, de semmivel sem rosszabb, mint amit Kenedi feltételez. Ugyanakkor némi alapja is van, melyet a korábbi Origo „Minden kormány tüntetett el ügynök-aktákat” c. írása tartalmaz.
http://www.origo.hu/itthon/200..

Elgondolkoztatásra alkalmas megfogalmazásokat tartalmaz az „IRATPRIVATIZÁLÁS, avagy A KÖZELMÚLT JÖVŐJE Beszámoló, melyet az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára 2010. évi működéséről” címmel.
http://www.abtl.hu/sites/defau..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés