Országos állás az EP-választáson: a Jobbik a második helyen, 50% fölött a Fidesz

2014. május 25. 20:36
A Mandiner információi szerint országos szinten 78 százalékos feldolgozottság mellett 53%-on áll a Fidesz-KDNP, a Jobbiknak 15, az MSZP-nek 11 százaléka van. Az LMP 0,22 százaléknyira áll a küszöbtől.

A Mandiner értesülései alapján az összes leadott szavazat mintegy 31 százalékának feldolgozottsága alapján az EP-választás állása:

1. Fidesz-KDNP 53,51%
2. Jobbik 15,22%
3. MSZP 11,13%
4. DK 8,97%
5. Együtt-PM 6,13%
6. LMP 4,49%

Frissítés:

67 százalékos feldolgozottságnál az állás:

1. Fidesz-KDNP 52,83%
2. Jobbik 14,96%
3. MSZP 11,22%
4. DK 9,21%
5. Együtt-PM 6,41%
6. LMP 4,77%

Újabb frissítés:

78 százalékos feldolgozottságnál:

1. Fidesz-KDNP 52,6%
2. Jobbik 14,89%
3. MSZP 11,18%
4. DK 9,28%
5. Együtt-PM 6,68%
6. LMP 4,78%

Összesen 283 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kecskeházyt előbb leveszik.lehet maga Fletó

Vsz. ezek elsősorban bp-i eredmények.

Kösz. Hogy őszinte legyek, sajnálom, hogy a legalább kiszámítható MSZP-t lekörözi a másik kettő Bp-n.

Majd nézd meg Ferit a Parlamentben, ő lesz a legaktívabb képviselő.

Amnéziások a magyarok sajnos

Amúgy egy nagy nulla volt az eu-s választás, kár ebből messzemenő következtetéseket levonni.

Ami ijesztő volt, rokonok mesélték - jobboldali érzelműek - , hogy anno jóhiszeműen megadták valamelyik fideszes aláírásgyűjtésnél a telefonszámukat, délelőtt már csörögtek a helyi szervezettől, hogy ugye voltak már szavazni, és a család többi tagja is megy. Ezen ők is borultak.

50-es évek, kinézem belőlük, hogy a delegáltjuk nézte a szavazókörben azt, hogy ki volt és ki nem szavazni, és nem felejtenek.

Nem hibbant, nagyon is kiszámított, a tömegek kezelését volt kitől (A.H.) tanulnia. De szerencsére, már más idők járnak.

Bajnairól nekem mindig elsőre az ugrik be, hogy ő volt kisz-esként az Unió a Demokratikus Szocializmusért - Muhahahaha!!! Demokratkus Szocializmus!!! Mekkora már!!! - Mozgalom vezetője.


Ő sem más mint egy, az átkosból átvedlett kisz huszár.

Amúgy mit bizonyított??? Semmit, másodtiszt volt gazdasági miniszterként Ferenc testvér mellett a hajón amikor a 4 évi semmitevés eredményeképpen közösen nekikormányozták a Magyarország nevű hajót a jéghegynek, ami az IMF hitel nélkül elsüllyedt volna.

Ja, nevezhetjük trockistának is :)

Válaszok:
Laibach | 2014. május 25. 21:26

Komcsi volt és komcsi maradt. Semmi keresnivalója a magyar közéletben, úgy ahogy a többi volt kisz-es, mszmp-snek sincs.

Ezért tartunk ott ahol tartunk mert a módszerváltás után lassan negyed századdal is ifjúkommunisták marakodnak a koncon.

A szavazókörök részvételi arányát figyelembe véve, feltehetően a FIDESZ 50 %-nál nagyobb eredményt érhetett el.

Feltételezhető, hogy az MSZP-DK-EgyüttPM osztoznak a korábbi MSZP törzsszavazó bázisán és mindegyik párt kaphat mandátumot.

Amennyiben az előzőekben leírtakat a valós adatok visszaigazolják, akkor a Jobbik második lesz, de nem lesz több mandátuma, mint amennyi 2009-ben volt.

Nagy valószínűséggel az LMP nem szerez mandátumot.

Ebben egyet lehet érteni, de amennyiben nem szerez az LMP mandátumot, ezért csak saját magukat hibáztathatják. Több olyan stratégiai és taktikai hibát vétettek, amely miatt úgy néz ki; nem tudták átlépni a küszöbértéket.

Az eddig ismert adatok alapján a következő feltételezhető;

Fidesz 13
Jobbik 3
MSZP 2
DK 2
Együtt-PM 1

Szerintem ennek 99,9 %-os a valószínűségé.

Igen, egy normális országban Kövér is eltűnt volna már rég a süllyesztőben a többi komcsival együtt.

Képzeld el, hogy mondjuk az NSZK-ban az egyesítés után negyed századdal is, volt ndk-s egykori NSZEP-es kommunista funkcionáriusok küzdenének a hatalomért. Ami az NSZK-ban elképzelhetetlen az nálunk a a valóság, gulyáskapitalizmus :)

Észak-balkáni, fejlődő ország, a maga Enver Hoxa-javal.

Ja, én ezeken borultam és nagyon de nagyon csalódott voltam. Se cáfolat se magyarázat semmi, csak kussolás.

"..Ezzel szemben az a valóság, ami az állambiztonsági jelentésekből 1986 augusztusától bizonyítottan kiderül: Horváth István belügyminiszter, az MSZMP KB tagja, aki a jogász szakkollégium igazgatójának: Stumpf Istvánnak az apósa, tökéletes védelmi ernyőt tart a hatalomra törő fiúk feje fölé.."


"..Ha valakinek a tagok közül összeütközése van a törvénnyel, rendőrséggel, ha valakit ki kell hozni a börtönből, Horváth elintézi.
A doktornő (Lévai Anikó, - a szerk.) elmondta, hogy nem számít, ha esetleg lázításért vagy valami másért letartóztatnák a vőlegényét (Orbán Viktort, - a szerk.), mert Horváth azonnal intézkedne és a vőlegénye azonnal szabadulna.


A doktornő elmondta, hogy igen könnyű a dolguk, mert a BRFK-án egyértelműen utasításba adták, hogy nem szabad ezt a szervezetet bántani, csak távolból figyelni kell a ténykedésüket, figyelni kell az események folyását.
Minden bizonnyal ez is Horváth „nyomása” alapján van így a BRFK-nál.

Ezt természetesen tudja a szervezet vezetősége is, így azt csinálnak, amit akarnak..."


http://kkbk.blog.hu/2013/06/01..

Egyetértek veled, hogy "
A választási részvétel is egy vélemény az EU-ról.", mert az EP választásnál a szavazástól való távolmaradás úgy értelmezhet,; a távol maradók az unióra nemmel szavaznak. Ez jól látható abból, hogy a részvételi arány folyamatosan csökkenő és ezzel párhuzamosan nő az elutasítottság a közvélemény kutatók felmérései alapján.
Ennek oka pedig, hogy az EP túlpolitizált és kevés a szakmaiság.

Szerintem is, én az LMP eredményeit nézem. Pesten erős, de nem látok komoly változást, azaz egyben jöhetnek az adatok...

Az index egész pontosan ezt írja; Az Index úgy tudja, hogy pár száz szavazattal bejutott az LMP. Így a Fidesznek eggyel kevesebb, 12 mandátuma lesz.

Amennyiben igaz, hogy pár százzal haladta meg, akkor ezt a külképviseleteken leadott mandátumok akár 5 % alá viheti. Így az LMP mandátumának a sorsa csak a külképviseleti szavazatok ismeretében dőlhet el.

Jelen pillanatban az itthoniu pártok annyira jelentételenné tették az ez egész euba küldünk iksz embert, hoyg ez a vége...

te tudod ki mit végzett kinn az elmúlt 5 év alatt?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés