Kiadtuk az azeri baltás gyilkost, otthon kegyelmet kapott

2012. augusztus 31. 16:05
Hat éve töltötte fegyházbüntetését Magyarországon Ramil Safarov Sahib, aki 2004-ben baltával megölte alvó örmény katonatársát a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem kollégiumában. Az elítéltet Magyarország kiadta Azerbajdzsánnak, ahol Safarov elnöki kegyelemmel azonnal szabadult.

Safarov azeri katonatiszt tanulni jött Budapestre. 2004-ben brutálisan megölte alvó örmény katonatársát, amiért 2007-ben jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéleték, amit el is kezdett tölteni.

Az elítélt személyek átszállításáról szóló strasbourgi európai egyezmény alapján az elítéltet pénteken hazaszállították Azerbajdzsánba, ahol elnöki kegyelmet kapott annak ellenére, hogy korábban az azeri igazságügyminisztérium úgy tájékoztatta a KIM-et: Ramil Sahib Safarov ítéletét nem alakítja át, hanem az ítélet végrehajtását közvetlenül folytatja a magyar ítélet alapján. Az államfő kegyelmi rendelete ugyanakkor cáfolja a bakui kormány tájékoztatását – olvasható az Indexen.

Safarov Bakuban azt nyilatkozta, hogy bár már maga sem számított rá, de helyreállt az igazság és kész folytatni a katonai szolgálatot. 

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az elítélt személyek átszállításáról szóló, Strasbourgban, 1983. március 21-én kelt Egyezmény szerint történt a kiadatás!!
Gondolom, ezt kérvényezték.
Mit tehetett volna Magyarország, hiszen csatlakozott ehhez az egyezményhez.
Az azeriek szegték meg a megállapodást.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés