Schmitt-ügy: kiengedtek egy tüntetőt

2012. március 31. 10:16
Szombat hajnalban engedték ki az első LMP-s tüntetőt, akit pénteken a Szabadság hídon állították elő egy Schmitt Pál lemondását követelő tüntetés után.

Hajnali kettő körül engedték ki az első, még pénteken este a Szabadság hídról előállított tüntetőt a IX. kerületi kapitányságról. Tálos Lőrinc megerősítette: az illetőt négy társával együtt közlekedési szabálysértéssel gyanúsították meg. Az öt előállított, közöttük 3 LMP-aktivista jogi képviseletét Schiffer András látja el. Az LMP képviselője azt mondta, hogy megérkezésekor ugyan nem akarták beengedni a kapitányságra, de ő arra hivatkozott, hogy ügyvédként szeretné védeni az előállítottakat, és országgyűlési képviselőként is joga van belépni az épületbe. Ezt követően engedték be az előállítottakhoz.

A kapitányságon lévő demonstrálókat az épület előtt mintegy másfél tucat társuk várta, akik hajnali 1 óra körül érkeztek a Haller utcába. Közülük ketten megpróbáltak bejutni a kapitányságra és beszélni a bennlévőkkel, de erre nem kaptak engedélyt. Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese péntek éjjel azt közölte az MTI-vel, hogy közlekedési szabálysértés miatt a rendőrség munkatársai este a Lánchídról és a Szabadság hídról több mint egy tucatnyi állampolgárt állítottak elő az V. és IX. kerületi rendőrkapitányságra.

A két hídon a Jobbik és az LMP aktivistái megpróbálták akadályozni a forgalmat, hogy így követeljék Schmitt Pál lemondását. A Jobbik valamivel 21 óra után tájékoztatta az MTI-t arról, hogy főképp egyetemistákból és főiskolásokból álló ifjúsági tagozata „Schmitt Pál botrányos magyarázkodása” ellen tiltakozva és lemondását követelve ülősztrájkot tartott a budapesti Lánchídon. Az LMP sajtóosztálya pedig az MTI megkeresésére azt közölte: 11 ember, köztük LMP-aktivisták próbálták akadályozni a forgalmat a Szabadság hídon. Harmadik rendőri felszólításra ugyan távoztak, de a rendőrség ezután igazoltatta őket, és öt embert, köztük három LMP-aktivistát előállított a IX. kerületi rendőrkapitányságra.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az LMP az új Budaházy!!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés