Kimondta az ukrán vezér a Lukoil-ügyben: Magyarország ugyanannyi olajat kapott, mint korábban

2024. augusztus 06. 19:38

Olekszij Csernisov szerint a Lukoil körüli helyzet kérdése „átpolitizált”.

2024. augusztus 06. 19:38
null

Nyitókép: STR/NurPhoto / AFP

Olekszij Csernisov, az ukrán állami Naftogaz vállalat tranzitszállításokért felelős igazgatótanácsának elnöke a NV médiaszolgáltatónak adott nyilatkozatában a Reuters jelentése szerint hangsúlyozta, hogy:

Magyarország és Szlovákia júliusban ugyanannyi orosz olajhoz jutott az ukrajnai tranziton keresztül, mint a Lukoilt érintő szankciók előtt, azonban az olaj tulajdonosi köre változhatott”

– adta hírül a Portfólió

Ez arra utal, hogy az ukránok blokkolták a Lukoil és kereskedőcége, a Litasco tulajdonában lévő olaj átszállítását, míg más kereskedők esetében nem.

Most Olekszij Csernisov a mögöttünk hagyott hónap eseményeire utalva azt is kijelentette, hogy mindez nem érintette az összes tranzit volumenét, az olajkereskedők egymás között rendezték az üzletet. Az igazgató erre, valamint a magyar és szlovák politikai vezetés felől érkező, benzinhiánnyal riogató üzenetekre reagálva megjegyezte, hogy a Lukoil körüli helyzet és ennek a tranzitnak a kérdése részben.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 178 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Grogu
2024. augusztus 07. 18:47
Az EU nemcsak visszadobta a magyar és szlovák panaszt, de felhívta arra is a figyelmet, hogy az uniós tagországok egy „jelentős része” nem érti, Magyarország és Szlovákia miért nem diverzifikálta a beszerzéseit Oroszország felől két évvel az Ukrajna elleni orosz agresszió után. A levélben kiemelte, hogy a bizottság tudomása szerint a horvát Janaf által üzemeltetett Adria-vezeték kapacitása elégséges Magyarország és Szlovákia ellátásához.
alexandrosz-2
2024. augusztus 07. 16:04 Szerkesztve
Miközben a cuckoldkonzi zsidó média, benne a szlovákrendszámos trágár szar és a kakadu is zsidó hasbarával, szánalmas hazudozással altat hetek óta, hogy lehiggassza a "magyar" "nemzeti" qrmány látványos semmittevésén és csicskaságán felindult jobber bázist, azért rögzíteném, hogy a mai napig szabadon ömlik a magyarok pénzén az áram, a gáz, az olaj, az üzemanyag, a gyógyszer, kötszer, feldolgozott élelmiszer a magyargyilkos hoholokhoz. A hohol gyilkosokat a magyarok pénzét pazarolva gyógyitja az amúgy is tündökletes magyar egészségügy, a honvédség magyargyűlölő hohol gyilkosokat képez ki. Sirok folyamatos üzemben, éjjel nappal ontja a gyalogsági lőszert, nyilván nem a kukába. Mindezért cserébe kapunk aljasságot, gyűlöletet és napi tizezernyi magyargyűlölő hohol patkányt. Évek óta. Mert ilyen a zsidó hála. Rohadj meg vétótlan geci orbán, hogy basznád meg sunyi szar zsidócsicskaként a redvás kurva anyádat bajerostól, kakadustól!
Kormánypárti2
2024. augusztus 07. 16:00
Jó melléduma. És mennyiben múlott az ukikon hogy ez a helyzet kialakult, és mennyiben hogy rendeződött? Mocskos szarkavarók! Bepróbálkoztak és nem jött be.
Patika
2024. augusztus 07. 15:56
Ugyanannyit kapott,mint tavaly, de mennyit kért az idén ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!