Hagyjuk békén Milákot!

2024. augusztus 08. 08:38

Milák Kristóf beszél hozzánk, csak sokan nem értik. Mi lenne, ha békén hagynánk, ha mindenki leszállna róla?

2024. augusztus 08. 08:38
FINA Swimming World Cup Budapest 2021
Fürjes Balázs
Fürjes Balázs
Facebook

Nyitókép: Robert Szaniszló/NurPhoto via Getty Images

„Amikor átadhattam neki az ezüstöt a 200 pillangó után, biccentettem egyet a dobogó legfelső foka felé és azt mondtam neki: Kristóf, nagyon szépen köszönjük, amit tett! Ha akarja, vissza tudja venni a trónt. Ön képes rá és csak Magán múlik. – Két nappal később 100-on meg is tette. 

Ha akarja, megteszi majd 200-on is.És ha nem akarja, az is rendben van. Az ő élete, az ő döntése. Tokióban és Párizsban is az egyetlen magyar, aki két érmet is nyert, a négyből kettő arany. Csodabogár? Lehet. Melyikünk nem az… Csak mi nem nyerünk olimpiai érmeket. Nemhogy négyet, de egyet sem. Itt az ideje, higy mindannyian elfogadjuk: Kristóf mindenkinek az úszásával üzen, ő az úszásával beszél hozzánk, az ő nyelve a pillangózás, és ha nem akar, akkor igenis nem nyilatkozik és nem áll szóba az újságírókkal a vegyes zónában. 

Megvan rá a szabadsága, és bőven meg is dolgozott érte. Mi lenne, ha minden sportvezető és újságíró elfogadná és gyakorolná az athletes first olimpiai alapelvet, mi lenne, ha Milák Kristófnak szabad lenne Milák Kristófnak lennie? Engedjük el ezt az egész nyilatkozósdit és szurkoljunk neki a jövőben is! 

El a kezekkel Milák Kristóftól, hajrá, Milák Kristóf! Hajrá, magyarok!”

***

Kapcsolódó vélemény

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bobek5
2024. augusztus 09. 17:56
Olimpiára egy ország képviseletében megy ki valaki, nem egyénileg. Ahogy a felkészülését sem saját zsebből fedezte, jó eséllyel. Úgyhogy igenis beszámol Gizi néninek (is) a történtekről, és ez nem kívánságműsor: el lehet menni egy gyárba is melózni a futószalag mellé, amúgy, akkor senki nem fogja felkérdezni, hogy mi a szart csinált az adófizetők pénzén. De amíg az adófizetők pénzén lopja a napot (zéró GDP), addig nem ugat senkinek, mert nincs miért. Bármennyire is nehéz, az arany a minimum cserébe. Vagy lehet menni gyapotot szedni.
tintapaca
2024. augusztus 08. 16:32
Fürjes BAlázs megnyilvánulása korrekt, de csak részben. Akkor kellett volna megszólalnia Milák érdekében, amikor a szövetség vezetői és a média többsége kritizálta Milákot. Én akkor is azt mondtam, hogy hagyják békén Milák Kristófot. Fürjes Úr! elkésett a mondandójával!
llnnhegyi
2024. augusztus 08. 14:59
Milák Kristóf! Isten éltessen sokáig!
magyar-851
2024. augusztus 08. 13:51
Maradhat is Csádban a kis fideszköcsög!:DDD Ifjabb Schobert Norbert belépett a Magyar Honvédségbe A tartalékos katonák közé csatlakozott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!