Orbán Viktor: Újra ki fog lépni medréből a történelem

2024. október 24. 05:59

A miniszterelnök szerint újra egy birodalom veszélyezteti Magyarországot.

2024. október 24. 05:59

Nyitókép: Mandiner

Szerdán az 1956. október 23-ai forradalom évfordulója alkalmából a Millenárison mondott beszédet Orbán Viktor miniszterelnök. A park megtelt a kormányfő beszédére.

A miniszterelnök az idei közel rekord dunai árvízre emlékezve kezdte a beszédét, elmondta: más országokban 24-en meghaltak az árvízben és 10 milliárd eurós kár keletkezet. Magyarországon viszont egyetlen ember sem halt meg, és sikerült minimálisra szorítani a károkat. 

Ha veszedelem közeledik, össze kell fogni – ez a törvény. Büszke, sőt, nyakas nép vagyunk”

 – fogalmazott.

Majd azzal folytatta, hogy 1956-ban is természeti katasztrófák sora előzte meg a forradalom kitörését, januárban földrengés volt az országban, márciusban pedig jeges ár öntötte el a Duna mentét. 

Abban az évben októberben a történelem is kilépett a medréből – folytatta – mert Magyarország nem tűrhette a szovjet birodalmi elnyomást. „A magyarokat egyetlen megszállónak sem sikerült megtörnie, vagy megszelídítenie” – fogalmazott.

Arra is kitért, hogy a birodalmak azt szeretik, „ha valaki behívja őket. Mindent megtesznek, hogy legyen olyan magyar, aki behívja őket, és így tettek a kommunisták is”.

A forradalom üzentével kapcsolatban elmondta:

„Megcsináltuk a világtörténelem legfényesebb szabadságharcát, megtanítottuk, hogy ne bántsd a magyart.”

Majd rátért arra, hogy a következő években újra medrében kell majd tartani a történelmet. „A fronton már százezrek vesztek oda, az európai gazdaság tüdőlövést kapott” – fogalmazott. Azt is hozzátette: „Nem álltunk ennyire közel az utóbbi 70 évben a világháborúhoz. Az európai vezetők, a brüsszeli bürokraták egy reménytelen háborúba vezették a Nyugatot” – fogalmazott. 

Az is kiemelte, hogy Ukrajnának a győzelem után az amerikaiakat kellene helyettesítenie a saját seregével, ami azt jelentené elmondása szerint, hogy „mi magyarok

arra ébredünk, hogy megint keleti szláv katonák állomásoznak Magyarország területén”.

A miniszterelnök szerint most pedig az egész Európai Uniót belevezetnék a háborúba. A magyaroknak arról kell dönteniük, hogy akarnak-e háborúzni. A történelem tanulsága viszont azt mutatja, hogy csak a magyarokért, a magyar szabadságért szabad harcolni.

A független magyar politika viszont elfogadhatatlan Brüsszel számára, éppen ezért megakarnak szabadulni Magyarország nemzeti kormányától, és helyette

egy brüsszeli bábkormányt akarnak az ország nyakába ültetni. 

Ezzel kapcsolatban azt is elmondta, már meg is van a kiszemelt bábkormány, „megvan az emberük is rá, igazi aláíró fajta. Ideális jelölt egy bábkormány élére”. „Meghajolunk az idegen akart előtt, vagy ellenállunk neki? Ez a súlyos döntés vár most Magyarországra. A válaszunk legyen olyan világos és egyértelmű, mint 1956-ban volt” – fogalmazott a kormányfő.

Kiemelt: „Tudjuk, hogy háborúba akarnak kényszeríteni bennünket. Tudjuk, hogy ránk akarják sózni a migránsaikat. Tudjuk, hogy gender aktivisták kezére akarják adni a gyerekeinket”.

A miniszterelnök leszögezte ez nem fog sikerülni nekik.

Nem fog nekik sikerülni. Itt nem törnek át. Mi győzünk, ők veszítenek”,

 „mi, magyarok meg tudjuk és meg is fogjuk csinálni”. „Újra meg fogjuk csinálni, dicsőség a 1956-os hősöknek!” – zárta beszédét a miniszterelnök.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000124
2024. október 24. 08:20
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­­­é­k­­­e­l­d­­­ ­­­a­­­ ­s­­­z­e­­­x­­­i­­ ­­­p­­u­­­n­­c­­­i­­m­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
Marhagulya
2024. október 24. 08:14
Húúúú nagy lehet a baj, hogy az összes fizetett troll itt veri a nyálát kora reggel XDDDDD Nem áradt tegnap sem a Tisza? Pedig hordjátok bele vedérrel a szart rendesen XDDDD
Zolotarjov
2024. október 24. 08:10
Sátánia és vidéke Brüsszel központtal..
Gordon.
2024. október 24. 07:51
Ahogy már rég óta szokásos, 56 most (is) csak egy hasznos keretként szolgált az "aktuálpolitikai" hiszti-üzenet besulykolásához. Persze sok újat mondani 56-ról már nemigen lehet, de őszintének lenni mindíg lehetséges. Ez itt most nem ment...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!