Fekete-Győr gyorsan áldozati pózba vágta magát – bárcsak olyan bátor lenne most, mint mikor a rendőröket dobálta

2024. október 18. 05:33

Srácok, ha ti építitek a jövő Magyarországát, akkor most szóljatok, fogom az útlevelem és indulok Argentínába, úgyis rég ki akartam menni a Boca Juniors–River Plate rangadóra.

2024. október 18. 05:33
null
Bokor Gábor

Nyitókép: Ügyészség

Hat év kellett, mire a bíróság harmadfokon is meghozta ítéletét Fekete-Győr András és Szarvas Koppány Bendegúz ügyében. Mint ismert, a két momentumos cimbora a túlóratörvény elleni tüntetésen megdobálta a rendőröket.

Vesztükre az esetről képek és videók készültek, így tökéletesen be lehetett határolni, mit is csináltak. 

Ezt is ajánljuk a témában

A vád szerint dulakodtak a rendőrökkel, sőt, Fekete-Győr füstgránátot hajított a rendőrsorfal mögé. Csütörtöki ítéletében a Fővárosi Ítélőtábla harmadfokon elítélte a momentumost társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszakért, egy év börtönbüntetést kapott, két év próbaidőre felfüggesztve. Szarvas Koppány Bendegúz súlyosabb büntetést kapott, a józsefváros önkormányzati képviselő két év szabadságvesztést kapott három évre felfüggesztve. 

Ha egy hiszti beindul

A baloldali politikusok és holdudvaruk minden erejükkel megpróbálták bebizonyítani, hogy amit ők tettek, az valójában hőstett volt, nem pedig bűnözés. Fekete-Győr közösségi oldalán azt írta, hogy a rendszerváltás óta eltelt időszak első politikai elítéltjévé vált a csütörtöki napon. Szerinte a „füstgyertyával tiltakozott” a hatalom ellen, ráadásul nem okozott sérülést a rendőröknek, és az ítélet egy újabb lépés az ‘50-es évek Magyarországa felé. 

Én magam az Indítsuk be Magyarországot pártalapítvány elnökeként folytatom a küzdelmet egy új rendszerváltásért” 

búcsúzott közösségi oldalán Fekete-Győr. 

Fekete-Győr András valószínűleg a lila tollát nézegette a történelemórán, milyen szépen fog az A4-es papíron, mikor épp a Rákosi-korszak Magyarországáról tanították. Ami csütörtökön történt, az nem rákosista ítélet, nem boszorkányüldözés, hanem egy szigorú ítélet, amelynek itt volt végre az ideje. 

Hogy miért? Mert ‘szameg, legyen az bármilyen felfokozott hangulat, legyen az bármilyen tüntetés,

nem dobunk füstgránátot, füstlándzsát,

nevezzük és jogászkodjuk akárhogy, nem dobunk meg rendőrt. Aki pedig megteszi, annak csak annyit lehet mondani: 

aki örömlánynak megy, ne csodálkozzon, ha…

A politikusnak példát kell mutatnia, a politikus dolga, hogy ne kövessen el bűncselekményt, járjon az élen, viselkedjen úgy, hogy ő vezeti a táborát! Az, ha valaki fog egy füstgránátot és a rendőrök felé dobja, nem tüntetés, hanem huliganizmus. Fekete-Győrnek és felebarátjának egy dolgot kellett volna mondania: „Elnézést kérünk mindenkitől, akit megbántottunk, sajnáljuk!”. De ezt nem tették meg,

viszont Hadházytól kezdve az óellenzék színe-javáig mindenkivel karöltve telekürtölték a közösségi médiát,

mondván, politikai ítélet született. 

A felelősségvállalás bezzeg nem megy! Ez az, ami nincs meg bennetek, nincs meg egyik baloldali pártban sem! Az önsajnáltatás és a diktatúrázás megy, de ez most nem az az eset. A közpolgárnak sem szabad, pláne egy politikusnak, akinél első számú szabály:

nem dob rendőrt, nem lop a boltból, nem veri meg az asszonyt,

hanem betartja a szabályokat, erre esküdött fel. Aki erre nem képes, várja a szégyenpad, ahol a helye van. 

Fekete-Győr önsajnáltató posztjánál a legviccesebb hozzászóló amúgy Vona Gábor volt, aki azt üzente a frissen elítélt képviselőnek, hogy a fekete pont, amit ma kapott, lesz majd az útlevele a jövő demokratikus Magyarországának felépítéséhez, amihez gratulál neki.

Srácok, ha ti építitek a jövő Magyarországát, akkor most szóljatok, fogom az útlevelem és indulok Argentínába,

úgyis rég ki akartam menni a Boca Juniors–River Plate rangadóra. 

És mementónak maradjon itt, mit csináltak: 

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Francesca Rivafinoli

Mandiner

Idézőjel

Lehetne persze minderre kormánypárti oldalról is azt mondani, hogy hagyjuk már, ne foglalkozzunk vele. Negligáljuk a fazont, attól lenne a legidegesebb. Csakhogy.

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
husika
2024. október 18. 07:20
Két maflás rendbetenné a NEM TUDOM világrendjét. Elkényeztetett kis köcsög...
husika
2024. október 18. 07:19
Csak rá kell nézni a Koncsitapinaszőr bárgyú pofájára...a világ életében hasznosat még nem csinált, igazi komcsi ivadék, a mihaszna, ingyenélő fajtából. Akár a kommunista tolvaj nagyapja Hajdú-Bihari MSZMP megyei tanácselnök.
Dixtroy
2024. október 18. 07:03
Mégis mit vártunk, hogy a gyáva szar fegyőr majd elismeri a tettét és elkéri érte a jutalmat? Ez az ostoba megúszós alak akart egy országot vezetni? Hát még saját magát se vezette be a férfikorba!
Mocca08
2024. október 18. 06:56
Szinte egy az egyben ezeket a gondolatokat írtam le a poszt alá én is, mára már sajnos törölte Fegyőr a posztom :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!