Ment a zseton, fű alatt

2024. szeptember 26. 17:12

Azért valahol szórakoztató is ez a Magyar Péter-jelenség, vagy inkább ami körülötte kialakult.

2024. szeptember 26. 17:12
null
Lipták Tamás
Lipták Tamás
Magyar Jelen

Nyitókép: Magyar Péter Facebook-oldala

„Olvasom például az egyik NER-közeli felületen, hogy mennyit keresett az elmúlt években Magyar Péter, amíg a NER-ből élt. Nem keveset sikerült kilapátolnia, miközben Menczer Tamás szerint ment a zseton, mégpedig fű alatt.

Annyi haszna mindenképpen van Magyar Péter felbukkanásának, hogy végre a NER-médiából is megtudhatjuk, mennyit lehet keresni a NER-ben pusztán azért, mert valaki egy NER-miniszter közeli hozzátartozója. Legalábbis a jelenlegi NER-szereplők szerint Magyar pusztán ennek köszönhette a jól fizető állásokat, nem pedig a teljesítményének. A helyzet az, hogy ezt készséggel el is lehet hinni. Mint írják, 2019 és 2024 között Magyar a NER részeként összesen 240 millió forintot vághatott zsebre.

Közben Menczer Tamástól azt is megtudtuk, hogy melegszik a Peti pitéje, ugyanis dőlnek a csontvázak. Mint kiderült, amíg pités Peti a Diákhitel Központot vezette, a haverok is kaptak »a lóvéból«. A jelenleg is NER-politikus szerint ráadásul »se közbeszerzés, se pályázat, se semmi« nem volt mellé. »Csak ment a zseton, fű alatt« – szúrta oda az egykori sportriporter a bűncselekménynek látszó NER-cselekményt. Persze nem is ezt rója fel igazán Menczer, hanem hogy most éppen Magyar munkáját segítik ezek a haverok. Ameddig ők is a NER részei voltak, addig valahogy nem volt baj, hogy »se közbeszerzés, se pályázat, se semmi«, vagy hogy »csak ment a zseton, fű alatt«.

Persze azon sincs mit csodálkozni, hogy a fű alatti zsetonék mentek tovább Péterrel. Hiszen a belebegtetett, ám végül be nem mutatott NER-botrányokkal Magyar éppen annyi lájkot hozott, ami abba az EP-be röpítette, ahová egyébként nem is akart menni. Valójában persze nem is ment, hiszen folyamatosan itthon parádézik. Na igen, a százmilliók mellett ezt is magára szedte Magyar a NER-ből. Tudniillik hogy nem kell valaminek lenni, elég annak látszani. Látvány pékség után jöhet a látvány-parlament. Ahol semmi nem számít, csak a látvány. Hiszen a Fidesz ebben volt a legjobb az elmúlt másfél évtizedben. A látvány szerint például Európa leginkább homofób kormányzata alatt rendezik a legnagyobb LMBTQ-rendezvényeket Magyarországon.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. szeptember 26. 22:09
"Azért valahol szórakoztató is ez a Magyar Péter-jelenség," Egyszer, kétszer, háromszor meglehet. De naponta hússzor biztosan nem az.
rasdi1
2024. szeptember 26. 19:28
Érdekesek ezek a Magyar Péter "gazdálkodásával" kapcsolatos "feltárások". Csak az a probléma velük, hogy ezek mind az utóbbi években történtek magyar állami vagy "kihelyezett" cégeknél. Mind M.P. bevételei a különböző betöltött pozíciókon keresztül, mind pedig általa vezetett "cégnél". Éppen ezért az ő ennek megfelelő megítélése mellett óhatatlanul felmerül az emberben, mennyire "rendszerszintű" jelenségről van szó. Azaz hány vezető politikus ilyen-olyan retyerutyája tölt be hasonló pozíciókat. (Nem beszélve olyan apróságról, mint a "hatalmi ágak szétválasztása". Ezen belül elsősorban az, hogy a törvényhozó és végrehajtó hatalmi ágak közös legitimáción, egyetlen választáson alapulnak, és az, hogy ugyanazok a személyek egyszerre tagjai mindkét hatalmi ág legfelső testületeinek, és feltételezem, mindegyiknek megfelelő apanázzsal.)
Palatin
2024. szeptember 26. 19:13
Magyar Péter eddig csak azt mutatta meg, milyen az, ha valaki nem bírja az alkoholt, mégis legénykedni akar a buliban. A 16 éves lányom, amikor elöször látta MP-t életben: "Csak ilyen pici ez a nagyszájú vakarcs?" Nem mondtam neki, hogy ezt a himpellért 1 millió magyar támogatja, mert lehet, hogy akkor kiábrándult volna a honfitársaiból.
sexykitty-5000092
2024. szeptember 26. 19:03
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­­é­­­k­­e­­­l­­­d­ ­­­a­­ ­s­z­­­e­­­x­­i­­ ­­p­­­u­­n­­c­­­i­­­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!