Megcáfolta a rémhírt a kormány – mutatjuk a miniszter tájékoztatását

2024. szeptember 26. 20:20

„Valaki kavarja a háttérben a kártyákat” – fogalmazott Navracsics Tibor.

2024. szeptember 26. 20:20

Nyitókép: Kovács Tamás

Még szeptember elején, a XXXI. Országos Jegyző – Közigazgatási Konferencia után jelent meg egy olyan cikk a HVG-n, mely arról szólt, hogy a kormányzat beavatkozhat a települési önkormányzatok működésébe, méghozzá olyan formában, hogy a jegyző munkáltatója nem a képviselő-testület maradna, ezt a szerepet pedig a kormányhivatal venné át.

Ezt is ajánljuk a témában

Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter a Világgazdaság cikke szerint erre úgy reagált a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) ünnepi konferenciáján, hogy „Ezentúl sajtónyilvános rendezvények lesznek a jegyzői értekezletek is, és akik a vádlóim, azok a tanúim lehetnek”.

De emellett a miniszter azt is határozottan kijelentette, hogy nem akarják a jegyzőket a kormányhivatalok alá rendelni.

Valaki kavarja a háttérben a kártyákat”

– fogalmazott a miniszter, amivel arra célzott, hogy a korábbi zárt ülést követően kapott szárnyra a hamis információ, ami elterjedt a média munkatársai közt. A miniszter ezután köszönetét nyilvánította a jegyzői testület vezetője felé, amiért a kiszivárogtatást követően őt igazolta vissza.

Ezt is ajánljuk a témában

Több éves pénzügyi keretről dönt az EU

A rendezvényen fontos témák kerültek elő, így az uniós versenyképesség kapcsán Navracsics felhívta rá a települések vezetőinek, a polgármesterek figyelmét, hogy ne csak a településeik határáig lássanak, mert szükséges a régiós együttműködés. De emellett az önkormányzatokról se csak úgy beszéljenek, mint intézményvezetőkről, hanem inkább úgy, mint a térségben működő partnerekről.

Navracsics Tibor azt is elmondta, hogy minden egyes miniszter arra törekszik, hogy „valamilyen formában” az önkormányzatokat segítse.  

Navracsics Tibor a magyar uniós elnökséget is szóba hozta, aminek elmondása szerint „két fontos témája a demográfiai helyzet és a kohéziós politika közötti összefüggés, illetve a versenyképesség javításának kérdései”. A közigazgatási és területfejlesztési miniszter emellett azt is elárulta, hogy jelenleg is egy vita folyik az Európai Unió intézményeiben és a tagállamok között, amely a következő többéves pénzügyi kerettervről szól.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
verkez
2024. szeptember 27. 04:32
Keveri a kártyát... Kavarja a málnaszőrt... Vagy a szart.
pollip
2024. szeptember 26. 21:29
A HVG sokszor hazudik mindenfélét. Aljas játékot játszanak. Igaz, ez nem játék, mert súlyos károkat akarnak okozni. Pl utoljára az osztrákokat szívatták meg rémhireikkel, akiket sikerült felháborítaniuk.
Lajoss
2024. szeptember 26. 21:15
Ha cáfolja,akkor,tuti,hogy úgy lesz…🫢
llnnhegyi
2024. szeptember 26. 20:34
Ricsi! -:)))) Nem vagyunk egyedül!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!