HVG, HVG, nu, págágyi!

2024. július 26. 17:04

Szóval HVG, idézzétek csak fel a szemérmességből elfeledett orosznyelv-órákat, mert hogy: job tvoju máty!

2024. július 26. 17:04
Szánthó Miklós
Szánthó Miklós
Facebook

Nyitókép: Mandiner/Ficsor Márton

„HVG, HVG, nu, págágyi!

A folyamatosan külső igazodási pontot kereső HVG nevű nyomdaipari csereeszköz arról delirál, hogy a magyar jobboldal »orosz mintára« dolgozik, mert pl. nem átall a családok pártjára állni az ún. LMBTQAPI+ érzékenyítéssel szemben.

Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfülű. A nyelvét lézengő pribékhez illő módon vörös helyett most uniós csillagos tomporokhoz közelítő HVG úgy hirdeti magát manapság, hogy »45 éve független«. Negyvenöt éve, 1979-ben Magyarországon kommunista diktatúra volt. Kb. annyira voltak akkor is »függetlenek«, mint ma. Mert igen, a HVG-t, a flexibilis gerincű zsurnalizmus mutatványszámát akkor alapította a pártállam külkereskedelmi szervezete. 

És igen, a HVG főszerkesztője volt az, aki még 1988-ban (!) is »Kedves Kádár Elvtárs!« benyalással köszöntötte az '56-ot szovjet szuronyokkal vérbe folytó pártfőtitkárt – MSZMP-elnökké avanzsálása alkalmából.

Aztán a komplett magyarországi posztkomcsi médiával együtt a HVG is váltott, és hirtelen nagyon nyugatosch, européer újság, a nadrágos emberek lapja lett. A megalkuvást nem tűrően keresett újabb birodalmi világítótest már nem a Kreml vörös csillaga, hanem a New York-i felhőkarcolók, majd a brüsszeli falansztercsodák lettek. De van, ami nem változott: az idegen ideológiáktól való függőség, a »szarkasztikus karikatúrakkal« álcázott istentelenség és pökhendi lenézése mindennek, ami magyar. A '80-as évekből megmaradt intézményi memória, no meg a dörgölődzés konjunktúrájába vetett feltétlen hit miatt gyakorolja a HVG ilyen mesteri fokon a dezinformálást, a háborús uszítást, a külföldi érdekek nyomvonalán haladó propagandát. 

A jobboldal ezzel szemben mindig a külföldi elé helyezte a magyar érdeket: a függetlenséget, a magabírást, szuverenitást, és az ezeket szolgáló gyakorlatokat: a határok védelmét, a családok támogatását és a béke előmozdítását.

Mi nem másolunk mintákat se keletről, se nyugatról. Mi mintát teremtünk. Mi nem másokat szolgálunk, hanem önmagunkat választjuk szövetségesül.

A HVG és a HVG-féle cselédmédia még nem Az Ember, de Magyarország tragédiája: »küzdést kívánnak, diszharmóniát« – mert nem adhatnak mást, mi lényegük.

Szóval HVG, idézzétek csak fel a szemérmességből elfeledett orosznyelv-órákat, mert hogy: job tvoju máty!”

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ezredes
2024. július 30. 15:48
"vérbe folytó" ?! Hát ez kurvára "fály!!"
Ad majorem Dei gloriam
2024. július 29. 02:48
Nem hiszem, hogy oroszórán tanulták volna azt, hogy "job tvoju máty". Azt legfeljebb oroszoktól :D
states-2
2024. július 27. 20:43
Hát ez bizony megalázóan nagy jobbhorog, kedves komcsi HVG. Az átállás a kommunista Moszkváról a kommunista Nyugatra ezért is ment könnyen, mert csak a sarlókalapácsot kellett szivárványos zászlóra cserélni, minden más változatlan maradt.
sbotticelli7
2024. július 27. 18:32
Szóval Szánthó Miklós azt üzeni, hogy izéljétek meg az anyátokat. Ez ám az igazi keresztény szellemiségű média. Szánthót végül is értem hogy miért csínála (de azért csodálkozom rajta), de a jobberek töbségét kitevő normális izlésű embereket nem értem, hogy ettől nem hánynak. Én ugyan libernyák vagyok, de a baráti társaságom kb. fele jobber, azok még az időről időre ordítozásba menő viták után sem jutnak ennek a szintnek a közelébe sem, tök normális emberek, De most őszintén! A kormánnyal szimpatizálók többsége szerint ez nem undorító? Ne mondjátok, hogy bezzeg a ballerek is milyenek, mert Ti jöttök folyton az erkölcsi megújulással és a hazaszerettel. Szerintem meg aki erre a nívóra tereli a népet, az jobboldali szóhasználattal nemzetvesztő politikát folytat, baller szemszögből meg pont olyan veszélyes a társadalomra, "a magyar emberekre", mint aki a neten a másik fociklub szurkolóival való verekedésre biztat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!