Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Demkó Attila: Zelenszkijnek „egyfajta becsípődése lett, hogy végre leüljön vele a magyar miniszterelnök”

2024. július 04. 22:18

A biztonságpolitikai szakértő szerint 2025 őszéig tűzszünet lesz, Ukrajna pedig területeket veszít majd.

2024. július 04. 22:18
ORBÁN Viktor; ZELENSZKIJ, Volodimir

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Demkó Attila a közösségi oldalán osztott meg néhány érdekes információt az Orbán–Zelenszkij találkozóról, valamint elemezte a háborús helyzetet, egyúttal jóslatokba bocsátkozott a tűzszünettel kapcsolatban. 

A biztonságpolitikai szakértő egy kijevi forrására hivatkozva állítja, hogy Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij tolmács nélkül négyszemközt másfél órát tárgyalt, ezen túl volt még másfél óra, amin a delegációk is részt vettek. Zelenszkij számára mindez azért volt fontos, mert az oroszok azzal támadják, hogy mivel lejárt a mandátuma, ezért nem legitim vezető. Demkó szerint a háborús jogrend miatt ez persze nem igaz.  

Másrészről 

Zelenszkijnek „egyfajta becsípődése lett, hogy végre leüljön vele a magyar miniszterelnök”. 

Ez volt az oka annak is, hogy végül az ukránok tényleg rugalmasak voltak a kisebbségi jogokról szóló tárgyalások során.

Demkó kijevi forrása szerint 

Zelenszkij a találkozót jónak értékelte, és ezt mondta a csapatának is. 

A biztonságpolitikai szakértő a bejegyzését azzal folytatja, hogy rámutat arra, miszerint „a hangulat az utóbbi pár hónapban nagyot változott Ukrajnában.  Eleinte 10, majd 30, most 58% támogatja a békét akkor is, ha területeket kell feladni.” Csak ezt nem hozzák nyilvánosságra, mert meglehetősen kellemetlen az ukrán vezetésre nézve. De a változást érzékeli az elnök is, ezért 

lesz egy második „konferencia és meg fogják hívni az oroszokat is.”

A fronton nem áll jól Ukrajna. Harkivnál már 40 000 ukrán van 10 000 orosszal szemben, de csak nagyon lassan tudnak előre haladni a legjobb ukrán alakulatok is – tér rá a harctéri elemzésre.

Ma pontosan úgy látom a helyzetet, mint két éve. Senki sem arat stratégiai győzelmet, de Ukrajna komoly területet veszít, ha nem is de jure – mert békét nem írnak alá.” – vonja le a következtetéseket. 

Demkó szerint éppen ezért 

tárgyalás és tűzszünet lesz, mert nem bírják tovább 2025 második felénél. Mostanáig nem mondtam időpontot, ma már merek: 2025 őszéig lesz tűzszünet, de inkább előbb.

Az ukrán mozgósítás nem sikertelen, de többet a társadalom nem visel el.

A tűzszünet után pedig „az oroszok jó pofát vágnak ahhoz, amit megszereztek, és büszkén elmondják majd otthon, nem csak Ukrajnát hanem az egész NATO-t is legyőzték. Közben ugyan beszorultak Kína alá, a középosztályuk megnyomorodott, de a nagy tömeg el fogja ezt hinni.” – zárja sorait Demkó
 

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:24
🍓 ️ ­É­r­t­é­­k­e­­­l­­d­­ ­­a­­ ­s­­z­e­­x­i­­­ ­­­p­­­u­n­­­c­­i­m­­­a­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
Zsolakomarom
2024. július 05. 10:29
Ha Zelenszky akart volna a dagadttal talalkozni, akkor idejott volna a dagadthoz Persze nem igy volt. Odament Orban, de nem hozott semmit, csak igert par dolgot.
Dixtroy
2024. július 05. 07:07
"Közben ugyan beszorultak Kína alá, a középosztályuk megnyomorodott," Úgy beszorultak, hogy közös Északi-tengeri hajóúton fogják a kínai cuccot idehozni, meg vasúton, és az imf most értékelte fel a nyomorukat.
Uztu
2024. július 05. 07:06
Szexikitty pumcija nélkül a hoholok nem nyerhetnek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!