A kasza tibizmus esete a péteristákkal

2024. július 10. 20:24

A Péterek tekintetében annyi az elvárás, hogy jobbról érkezzenek, (legalábbis papíron) és váltsák valóra a balliberális álmot.

2024. július 10. 20:24
Ábrahám Róbert
Ábrahám Róbert
Pesti Srácok

Nyitókép: FERENC ISZA / EC / AFP

„Mi is a péterizmus?
Péterizmusnak nevezzük azt, amikor multimilliomos véleményvezérek (értsd: hivatásos nyávogók) és diktatúrát meg hibrid rezsimet vizionáló média (erre leginkább a létezésük a cáfolat) bujtogatására az elvakult gyűlöletbe hergelt tömeg bármilyen Pétert hajlandó messiásként követni, ha a fent említett entitások megparancsolják azt neki. A Péterek tekintetében annyi az elvárás, hogy jobbról érkezzenek, (legalábbis papíron) és váltsák valóra a balliberális álmot. Az sem gond  ha jobbikból érkezik az aktuális egynyári Péter, ahogy Jakab, vagy egyenesen a NER-ből, ahogy Magyar, minthogy az sem számít, ha épp a nyugiszobába tart, ahogy MZP. Akkor is kell. A balliberális álom pedig az, hogy Alföldi Róbertről – lehetőleg egy Dildóval a kezében – szobrot faragjanak a Vígszínház homlokzatára, újra álljon össze a Heti Hetes, Osváth Zsolt igazgató lehessen Bicskén, és lehetőség szerint a magyart, mint hivatalos nyelvet cseréljük ukránra, a papokat meg börtönözzük be Márianosztrán.

Hogy lett ebből nász?
A kasza tibizmus és a péterizmus külön-külön bizonyos hiányosságoktól szenved, amit egy nász kiegészíteni látszott. A kasza tibizmus hívei között nincsenek értelmiségiek, míg a péterizmus páholya kifejezetten a jómódú középosztályban hódít, ugyanakkor utóbbiak kevesen vannak, míg előbbiek kifejezetten sokan. A nász tehát lehetőséget adott, hogy a szektává fuzionált duó egyszerre legyen reprezentatív és mérhető is. Aminek persze, mint minden násznak ára van. Ez az ár pedig a jövőbeli komolyan vehetőség, hiszen a fúzió melléktermékeként legyártottak maguknak egy elitista Kasza Tibi klónt, aki köszöni szépen jól érzi magát, hogy már vannak saját rajongói, és már nem kell tülekednie az összejöveteleken, hogy egy székkel közelebb ülhessen Orbánhoz, ahogyan évekig tette.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
erdeymarton89
2024. július 11. 09:40
A tiszás mind kábulatban van ..ennyi
viator-11
2024. július 11. 08:26
Azért érdekes ez a szelektív valóságértelmezés is, amit Szarházzi Edina előad: Amikor összefossa magát és fiatalokat zaklat a Mobilhajító Messiás, akkor persze egy szararc, aki hozza a fideszes erkölcsi normákat, amikor pedig esélye van, hogy megközelítse a Fidesz választási eredményeit, akkor a Jövő Reménysége, a Slimfit Jézus maga, akitől még Edinánk is nedvesre jutúbozza magát. A baloldal is érdekes képződmény mostanában, ahol egy olyan influenszer a szószóló, aki Peritnfalvi Rita és Mérő Vera szerelemgyereke. Vagy a Kiszel Tündéé, ezeknél a liberálisoknál csak az anya biztos...
petya-806
2024. július 11. 08:17
Hm. Ha már így szóba került a keresztnevem, hadd személyeskedjek egy kicsit én is. Mi a helyzet a "róbertizmussal" pupák? :D
ogreg75-2
2024. július 11. 08:05
Ugyanolyan fanatikusak az Orbán hívők is! Nem zavarja őket a Mészáros, Matolcsy, Rogán, Bobrovinczky család, és főleg az Orbán család több 100 milliárdos vagyona, nem zavarja a közpénzek alapítványba átjátszása, a kínai rendőrök jelenléte, stb! Magyar Péter viselkedését a nőkkel szemben elég sok kritika érheti, de ez egy-két nő problémája amit nekik kell megoldani! De az ország szétlopása, az mindenkit érint, és ez sokkal nagyobb baj!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!