Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Szakértő: Magyarországot sikerült megvédeni az ukrajnai háborútól, ám a többi EU-s ország nem bújhat többé a hátunk mögé

2024. június 22. 16:31

„Eddig sokan közülük a jófiút játszották, közben meg a magyarok voltak azok, akik megakadályozták a legrosszabb, legveszélyesebb döntéseket” – értékelt Koskovics Zoltán, az Alapjogokért Központ geopolitikai elemzője.

2024. június 22. 16:31
RUTTE, Mark; ORBÁN Viktor

Nyitókép: Orbán Viktor miniszterelnök és Mark Rutte holland kormányfő az Európai Unió nem hivatalos csúcstalálkozóján Brüsszelben 2024. június 17-én. (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

***

Mint ismeretes, a magyar miniszterelnök Jens Stoltenberg jelenlegi és Mark Rutte leendő NATO-főtitkárral is megegyezett, hogy Magyarország semmilyen módon, sem katonával, sem fegyverrel, sem pénzzel, sem a kiképzésben nyújtott segítséggel nem vesz részt az ukrajnai háborúban, cserébe viszont nem vétozza meg az erre irányuló kezdeményezéseket – erről is szó volt az Alapjogokért Központ (AK) és a Hír FM közös, Az Igazság órája című műsorában.

Ezt is ajánljuk a témában

Szakértő: Magyarországot sikerült megvédeni 

Az adásban Koskovics Zoltán, az Alapjogokért Központ geopolitikai elemzője elmondta, 

Magyarországot sikerült megvédeni attól, hogy belerohanjon az ukrajnai háborúba, ám a többi uniós tagország nem bújhat többé a hátunk mögé.

Eddig sokan közülük a jófiút játszották, közben meg a magyarok voltak azok, akik megakadályozták a legrosszabb, legveszélyesebb döntéseket” – fogalmazott.

Dornfeld László, az AK vezető elemzője szerint ennek oka az is, hogy Európának már régóta nincsenek jó, hozzáértő vezetői, minden a lobbisták kezében van, Sorosék ide-oda rángatják a politikusokat, akik a Brüsszelben központosult hatalomból „ejtőernyőznek vissza” a hazájukba. 

Pont úgy, ahogy régen nálunk volt, amikor megkaptunk Rákosiákat Moszkvából, a megbízható elvtársakat a megfelelő kiképzés után most vissza kell küldeni a tagállamokba, hogy ott azt tegyék, amit Brüsszel akar. (...) A Nyugatnak mára csak a korbács maradt és az ideológiai kereszteshadjárat. Hogy ez mindenkinek megérje, a jutalom, elmaradt. De látjuk, hogy a szovjet blokk, ahol szintén csak a korbács volt, hogyan végezte: a Szovjetunió meggyengülésével azonnal összeomlott ”– vont párhuzamot az elemző.

Koskovics Zoltán mindehhez hozzátette, a brüsszeli elit azért osztja villámsebesen egymás között a pozíciókat, mert félnek. Mások mellett attól, mi történik Franciaországban az előre hozott választásokon, és ugyanígy tartanak a novemberi amerikai elnökválasztás végeredményétől.

A műsorban a hamarosna megkezdődő magyar uniós elnökség kapcsán az orbán Viktor által meghirdetett Make Europe Great Again! jelmondatról is beszéltek. A szlogen Koskovics Zoltán szerint – a fentieket  is helyreteendő – egyértelmű utalás arra, hogy óriási változásra van szükség Európában, 

Ez egy olyan ajánlat, amely félreállítaná az uniót eddig kormányzó, meghatározó elitet. Nem oktalanul, hiszen régóta, de ez az elmúlt két évtizedben minimum folyamatosan a katasztrófa felé irányították Európa szerekerét; nem volt olyan válság, amit képesek voltak a megfelelően kezelni, 

elrontották a pénzügyi válságot, a covidkezelést, hihetetlen korrupciós botrányok alakultak ki Ursula von der Leyen körül, nem jól kezelték az ukrán–orosz háborút, már a tizennegyedik szankciós csomagot fogadták el, azaz tizennegyedszerre megy az unió fejjel a falnak.

A most kibontakozóban lévő háttéralkuk következtében úgy tűnik, mégsem fog semmi változni. Ezért ajánlja Orbán Viktor, amit” – foglalta össze a szakértő.

 

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vizesnyolcas
2024. június 23. 13:10
Majd megpróbálják másképpen bevonni Magyarországot a háborúba. Például - amennyi eszük van - NATO-gépek orosz felségjelzéssel lebombázzák Kassát.
lajajakab11
2024. június 23. 12:48 Szerkesztve
****************************************************************** * * MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! * * Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! * * ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! * * Haladóknak noviCSOKI ! * * KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! * * * * !!! Kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak !!! * * ******************************************************************
alexandrosz-2
2024. június 23. 06:45
"A kormány továbbra sem támogatja Mark Rutte jelöltségét a NATO főtitkári tisztségére, mivel az észak-atlanti szövetségben alapvető fontosságú a százszázalékos bizalom, márpedig a holland miniszterelnök korábban Magyarország „térdre kényszerítéséről” beszélt" . Ezt hazudta a kakadu. Beszoptátok. Ismét. A vétótlan köpcös geci csicska ismèt nagyot szart a választói szájába. Sokadjàra. Megérdemlitek agyhalott birkák!
Zjzj
2024. június 22. 22:38
“Magyarorszag területét a NATO nem használhatja felvonulási területként, tehát a konfliktus magyar területet semmilyen értelemben nem érintheti” Aka, a nato atengedi harc nelkul MOt a vereckei szoros felol erkezo muszka csapatoknak, zorban sajat keresere….
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!