Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

Megdöbbentően meleg lesz, itt vannak a részletek

2024. június 18. 07:50

Vigyázzon a hőgutával!

2024. június 18. 07:50

Nyitókép: Pixabay

A HungaroMet és az Időkép is arról ír, hogy kedden tovább fokozódik a hőség: napközben akár 34 fok is lehet, emiatt több vármegyében is kiadták a figyelmeztetést. 

A legmelegebb órákban könnyen hőgutát, napszúrást kaphatunk,

 így ekkor nem ajánlatos a szabadban tartózkodni. Kedden napos időben lesz részünk, legfeljebb kevés fátyol- és gomolyfelhő lehet az égen. 

Csapadék nem valószínű.

A déli szél a Nyugat-Dunántúlon időnként megélénkül. Délutánra 29 és 34 Celsius-fok közé melegszik fel a levegő.

A fokozódó hőség sokak szervezetét fogja megterhelni, hangsúlyozzák. A nagy melegben fáradékonyabbak, bágyadtabbak lehetünk, valamint felerősödhetnek migrénes panaszok a melegedésre érzékenyeknél.

Az éjszakák is egyre melegebbek lesznek, emiatt sokaknál fordulhat elő alvászavar, álmatlanság. 

10 és 16 óra között nagyon erős, helyenként extrém erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.
 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2024. június 18. 12:45
Globális felmelegedés van, volt, lesz. Már jóval az ipar megjelenése előtt is voltak durva felmelegedési időszakok a bolygón..
pintyoke-2
2024. június 18. 12:02 Szerkesztve
De legalább nem brutális.
2024. június 18. 11:51 Szerkesztve
Lesz? Dehogy lesz... már van (!) Gombázni járok és a kedvenc erdei csiperkéim kibújtak ugyan a földből eső utáni júniusban, de azzal a lendülettel össze is száradtak. Még az erdőm árnyékában is . Pirított gomba helyett csak porított gombám maradt. Aki ezt viccesnek gondolja, nem árt odapillantania a gyümölcsfákra, ahol féléretten főnek a termények rothadtan puhára. (jó dolog a napsugár és májusi eső, csak nem szélsőséges áradatokban alternálva)
nemecsek-3
2024. június 18. 11:11
A megdöbbentő az, hogy már ettől a melegtől is megdöbbentő primitíveké váltatok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!