Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Német professzor: A németek nem akarnak németek lenni

2024. május 25. 13:09

Frank-Lothar Kroll szerint Németország helyett Franciaországnak vagy Közép-Kelet-Európának kellene vállalnia a vezető szerepet.

2024. május 25. 13:09
null

A németek nem akarnak németek lenni, hanem európaiak, világpolgárok szeretnének lenni. Minden, ami nemzeti, arra rásütik, hogy náci, nem lehet kitenni egy német zászlót sem. Nem szeretném szidni Németországot, de nem értem a nemzettársaimat” – mondta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) békéscsabai képzési központjában Frank-Lothar Kroll.

A Beol beszámolója szerint Békéscsabán tartott előadást a Chemnitzi Műszaki Egyetem professzora, az MCC Magyar-Német Intézet vendégoktatója, aki az intézet egyik hallgatójának, Kolja Diekmannak a felvetésére elmondta:

hatalmas problémát jelent a migráció, vannak olyan muszlim kézben lévő városrészek Stuttgartban vagy Kölnben, ahol már a szolgáltatások sem működnek. 

A professzor szerint bár Németországban az a narratíva, hogy kötelező befogadni a menekülteket, szerinte egyre többen vannak tisztában azzal, hogy nem lehet vég nélkül beengedni mindenkit, mert az rengeteg pénzt igényel.

Közép-Európa vállalhatná a vezető szerepet

A professzor nem igazán lát esélyt a változásra, 

Frank-Lothar Kroll ugyanis a médiát leuralták a balliberálisok, a szocialisták és a zöldek, így a konzervatív hangok nem jelennek meg.

Arra a kérdésre, hogy mi Németország felelőssége Európában és a világban, elmondta: szerinte Németország nem áll készen a felelősség vállalására, egyébként pedig nincs is jó állapotban a német gazdaság a magas költségek miatt. 

Úgy véli, Franciaország vállalhatná a felelősséget, illetve Közép-Európa, Lengyelország, Csehország, Magyarország viselhetné a vezetői szerepet, sőt szerinte Lengyelország gazdasága olyan ritmusban erősödik, hogy tíz éven belül a németet is beelőzi.

A professzor azt is hangsúlyozta: 

a konzervatív politika szerint a szabadsághoz a kötelezettség-, a felelősségvállalás is hozzátartozik.

A szabadság nem azt jelenti, hogy mindig mindenkinek mindent lehet, mint a liberális gondolkodásmód szerint, mert akkor nem mindenki számára valósul meg a szabadság” – szögezte le. 

A professzor jelezte, hogy a szociális felelősségvállalás, az idősekről, a betegekről, a munkanélküliekről való gondoskodás nem a liberalizmus és a szocializmus eredménye, hanem az a konzervativizmus szívügye. 

Ezek az alapgondolatok Frank-Lothar Kroll szerint Bismarcktól származnak, amikor az állam kötelezte magát a rászorulókról való gondoskodásra” – fogalmazott.

Leszögezte: 

csak a szuverén nemzetállamok képesek biztosítani az olyan alapvető dolgokat, mint a szociális biztonság, az oktatás, az egészségügy.

 

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:04
🍓 ️ ­­É­r­­t­­é­k­e­­­l­­d­­­ ­­a­­­ ­­s­­­z­­e­x­­i­ ­­­p­u­­n­c­­­i­m­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
varcsa42
2024. május 28. 12:44
Londonban még rosszabb a helyzet, ott már ritka látvány a fehér ember. Így is el lehet foglalni egy országot, nem csak fegyverekkel. Tele kell szülni.
varcsa42
2024. május 28. 12:36
Jártam Berlinben az Alanderplatzon, tehát nem a külvárosban bementünk a Mekibe enni. Egyetlen felszolgáló sem volt nem, hogy német, de fehér sem. Mi jobban tudtunk németül, angolul, mint ők. Fényes nappal az Autobahn megállóban bandák randalíroztak. A taxisok Mercivel száguldozó törökök. Öt éve volt. Azóta gondolom nem lett jobb a helyzet. Nem német, Németország nincs már. Elfoglalták.
Performan
2024. május 26. 11:22
"A németek nem akarnak németek lenni" Ezen nem nagyon lehet csodálkozni. Mára az idióta szinonimája lett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!