Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kedves Magyar Péter – segítség! Most akkor „állat”, „gomba”, vagy valamilyen „növény” a tipikus „agymosott” Fidesz-szavazó?

2024. május 30. 06:22

Konrád Györgytől kezdve Bangónén át egészen Szarvas Koppány Bendegúzig ér a balos gyűlölethagyomány világa. Aminek most már a TISZA Párt vezetője is része.

2024. május 30. 06:22
null
Nagy Ervin
Nagy Ervin

(Nyitókép: YouTube-képernyőfotó)

Tárgyiasítás, dehumanizálás. Sértegetés, gyalázás. Lenézés és ítélkezés. Ezekkel a címszavakkal írhatjuk le az elmúlt bő egy évtized baloldali vagdalkozásait. De nincs min csodálkozni, hisz egy olyan színes politikai közösségről beszélünk, amely elvesztette a rendszerváltoztatás utáni első két évtizedben meglévő privilégiumait: a szakértelmet, az államvezetési kompetenciát és a morális felsőbbrendűséget. Más kérdés, hogy ezek valójában sosem voltak a birtokukban, csupán a kulturális hegemóniájuknak köszönhetően játszhatták ezt el.

Sikertelen bő egy évtized van a baloldal mögött, így érthető – de nem elfogadható – a keserűségből áradó erőszakos indulat.

És magyarázható (de továbbra sem elfogadható) mindez abból is, hogy egy olyan „elitről” beszélünk, melynek soraiban tragikus kontraszelekció zajlott le. Ahol ugyanis nem a tudás és a tehetség visz előre, hanem a gyűlölet mértéke, ott a kiválasztódás is félrecsúszik.

Egyszerűen szólva: ha a baloldalon karriert lehetett azzal befutni, hogy valaki nyilvánosan káromkodott, vagy az O1G-univerzum legundorítóbb szavait használta, akkor szükségszerűen jutottak el oda, hogy egy agresszíven viselkedő, nagyképű „kiábrándult fideszes” politikustól várják most a megváltást, pontosabban és profánabb módon: az ellenzékváltást.

Így érkeztünk el oda, hogy

a baloldali nyilvánosságban senkit sem zavar az, hogy Gyurcsány leszámolással fenyegetőzik, Karácsony Gergely a miniszterelnök testalkatán viccelődik, Márki-Zay Péter trágyával etetett gombáknak, Magyar Péter pedig kihalófélben lévő állatfajnak nevezi a fideszes szavazót.

Az ellenzék által ácsolt színpadon ma nem szégyen, hanem egyenesen dicsőség valami csúnyát mondani vagy dehumanizáni az ellenfeleket. Erre a színpadra állt fel Magyar Péter, és úgy tűnik, hogy jól megtanulta az elvárt szerepet.

Jogunk van tudni, hogy kicsoda Magyar Péter

Nehéz ember, erőszakos a természete – mondták a régiek az efféle férfiakra. Nárcisztikus személy, aki mindenki felé helyezi magát – mondják ma divatosan. És jól láthatóan imádja, ha bálványozzák, körülzsongják, isszák szavait egy-egy rendezvényen. Ez még persze önmagában nem bűn, egész addig a pontig, míg másoknak nem árt vele.

A helyzet viszont változott.

Magyar Péter szómenése ugyanis Tatabányán fizikai atrocitásba torkollott, s félő, hogy lesz még hasonló alkalom.

Ezt is ajánljuk a témában

A politikus, ha egy tömeg előtt szól, felelős azért, amit a sokaság tesz. Felelős, ha a viselkedésével, a kimondott szavakkal vagy bármilyen más eszközzel olyan hangulatot kelt, aminek erőszak lesz a vége.

De milyen férfi az, aki titokban rögzíti felesége mondandóját, majd – mikor az érdeke látszólag úgy kívánja – nyilvánosságra hozza a felvételt?

Magyar Péter ezt is megtette. Ítélje meg ezt ki-ki saját erkölcsi normái szerint.

Vagy miféle ember (miféle demokrata) az, aki minden olyan újságírót perrel fenyeget és propagandistának nevez, aki csak egy kicsit is kritikusan kérdez vagy nyilvánosságra hoz olyan ügyeket, amelyek kellemetlenek lehetnek számára?

Fontos leszögezni, hogy a választópolgárnak joga van tudni, pontosan kit ruház fel hatalommal. Ha tetszik, ha nem: egy demokráciában a magánélet védelme ugyan mindenkit megillet, de egy választott (vagy választásokon induló) politikus esetében mások a határok.

Hogy lehet népszerű egy ilyen ember?

Ezen a ponton muszáj feltenni azt a kérdést, hogy

miért nem zavarja mindez Magyar Péter követőit?

Miért fordítják el az fejüket, amikor kínos és vállalhatatlan ügyekről esik szó?  

A válasz pofonegyszerű. Az ellenzéki oldalon felerősödött az ellenzékváltó hangulat, nagyon vártak már egy „új arcra”, s mikor a balliberális sajtó Magyar Pétert megemelte, akkor mindenki úgy érezte, hogy végre valahára megérkezett.

Mondhatni, hogy az ellenzéki szavazóknak annyira elege lett a Gyurcsány házaspár erősödéséből, a momentumos bikaborjak beképzeltségéből, a jobbikosok szerencsétlenkedéséből és persze a szocialisták teszetosza politikájából, hogy egy Magyar Péter szintű ember színre lépése igazi megváltásként hatott rájuk.

Valójában nem az igazi Magyar Pétert ismerték meg először, hanem a külföldről finanszírozott kormányellenes sajtóban megjelent Magyar Pétert, akit szupererővel ruháztak fel.

Egy olyan embert, akiről ugyan sok szégyenletes dolgot mondanak, de mindez másodlagos, hisz vele végre van remény a változásra. Persze, a reményt leginkább a sajtó tette mellé, de a tömegdemokráciában ez egyáltalán nem példa nélküli eset.  

Mindenesetre ennek a reménynek az illúziója annyira erős, hogy elnyom minden mást. Az erőszakos hajlamot, a gőgös magatartást, az egykori feleséget ért inzultusokat és így tovább. Minden negatívumot. Legalábbis rövid távon. Hisz a történelmi példák azt tanítják, hogy ha elmarad a siker, akkor a hirtelen megimádott politikus a gyűlölet tárgyává válik ugyanazok szemében.

Ezt is ajánljuk a témában

Baloldali hagyomány: dehumanizálás, gyűlöletkampány

Magyar Péterben is visszaköszön a posztkommunista múlt szellemisége, azaz a gátlástalan ítélkezés. Az otromba minősítés, a lenézés és a végtelen gőg.

Ezt is ajánljuk a témában

A balliberális politikai elit (ahogy a művészvilág és az értelmiségi holdudvar is) a rendszerváltoztatás utáni két évtizedben ki nem érdemelt kiváltságokkal ruházta fel önmagát. Szakértelem, államvezetési kompetencia és morális felsőbbrendűség, meg persze a humor, ami szerintük mindig is baloldali műfaj volt. Ezért is jellemző az, hogy mindig is többet engedtek meg maguknak a közbeszédben.

A gőg pedig nemzedékről nemzedékre öröklődött. Ahogy ugyanis

Kertész Ákos „genetikusan alattvalónak” nevezhette a magyar népet és ahogy Konrád György Ceausescuhoz hasonlíthatta Orbán Viktort,

ugyanúgy Karácsony Gergely viccelődhetett a miniszterelnök testalkatán és a saját oldalukon senki nem horkant föl. De ugyanígy történhetet meg az, hogy a momentumos Szarvas Koppány Bendegúz vette a bátorságot arra, hogy leírja a kormányról azt, hogy

megdolgoznak a fiúk a lámpavasért”.

De Bangóné Borbély Ildikó 2019 áprilisában több millió embert nevezett patkánynak az ATV műsorában, csak azért, mert azok a nemzeti oldallal szimpatizálnak.

Ugyanaz az attitűd, még akkor is, ha egy Bendegúzt nehezünkre esik Konrád Györggyel összevetni.

Mert az elmúlt egy évtizedben – habár a balliberális oldal intellektuálisan kiüresedett – se szeri, se száma nem volt a jobboldali politikusok gyalázásának, a gyűlöletkeltésnek és bizony a dehumanizálásnak is.

Ezt is ajánljuk a témában

Ami viszont érdekes, hogy azok, akik saját bevallásuk szerint „kiábrándultak” a Fideszből és átálltak a másik oldalra, hamar átvették a balliberális oldalra jellemző attitűdöt.

A legjobb példa erre Márki-Zay Péter, aki „agymosottaknak”, vagy éppen „sötétben tartott, trágyával etetett gombáknak” nevezte a Fidesz-szavazókat.

Felkészül a TISZA Párt

Kollár Kinga,

a Tisza Párt EP-listájának 7. helyezettje egy kommentben „agymosott népnek” nevezte a magyarokat.

Egy 2022-es Facebook-oldalán közzétett posztja alatt az egyik kommentelőjének a következőket írta: „Sajnos amíg az oktatás nem változik, addig mi is ugyanolyan agymosott nép maradunk, mint az oroszok.

Ezt is ajánljuk a témában

Magyar Péter sem sokáig váratta a fellelkesült híveit. Bebizonyította, hogy ha igény van egy kis gyűlölködésre, akkor ő büszkén beleáll. Sőt, ha sértegetni kell a másként gondolkodókat, akkor sem kell a szomszédba mennie tanácsért. Egy rendezvényen ugyanis

kihaló állatfajtának nevezte a Fidesz-szavazókat.

Ezt is ajánljuk a témában

Mindezek után muszáj felenni a kérdést:

Kedves Magyar Péter, segítsen nekünk! Most akkor állat, gomba, vagy valamilyen növény a tipikus „agymosott” Fidesz-szavazó?

Mindezek mögött persze nemcsak az elkeseredettség áll, hanem a hamiskás önigazolás is. Hisz mikor állatnak, növénynek, gombának, vagy éppen agymosottnak nevezik a tipikus Fidesz-szavazót, akkor kicsit magukat is megnyugtatják az ellenzéki politikusok. Hisz azzal a hamis érzettel térhetnek este nyugovóra, hogy nem velük van a baj. 

Nem azért vesztettek el minden választást 2006 óta, mert valamit rosszul csinálnak, hanem mert a fideszesek hülyék. 

Így azért könnyebb reggel felkelni.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 477 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
next1opponent
2024. június 01. 10:28 Szerkesztve
Az ellenzék sokmindenben hibás, sőt, bűnös, de ezeket a becsületsértő megnyilvánulásokat a fidesz csürhéje kezdte, élén Bayer Büdösbunkó Zsolttal és Kövér Emeszpés Lászlóval. Rogánéknak volt mire építeni. Most meg sivalkodtok, mert úgy érzitek, hogy egy pillanat alatt változtak meg a dolgok. Pedig nem, az emberek eddig sem voltak mind hülyék - pont az változott meg, hogy most már hangot is adnak ennek. Így jártatok - ha nem tudtok jó választ, akkor igaza lesz MP-nek. Én nem kedvelem őt különösebben, de ez a kifejezés nem volt becsületsértő, ellentétben azokkal a tényleg sértő megnyilvánulásokkal, amikkel megpróbáljátok összemosni.
viner
2024. május 31. 20:05
Atya úr isten.Ez a Fed74 még a balosoknak is a legalja.
syphax
2024. május 31. 19:00
Aranyos vagy Fed74.Mondjad csak mondjad csak mondjad...ömlik belőled a MAGAS KULTÚRA..IZÉ AZ A BIZONYOS EURÓPÉERSÉG.....ugye....
Fed74
2024. május 31. 12:43
Pedofilokat szopkodó poros orrú Tompika, negyedszerre saját magát szopatta le!!! Be volt tépve a kutya, azt sem tudta milyen rendezvényen van!! Igazi fidesz jószág!!!! Béke béke béke béke béke béke béke béke béke béke béke béke béke béke béke béke béke béke béke béke béke!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!