Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Jön a választás, nekem pedig fogalmam sincs

2024. május 24. 20:55

Lehet, hogy az óellenzéknek tényleg búcsút intenek a választók június kilencedikén.

2024. május 24. 20:55
Selmeci János
Klubrádió

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

„Van egy választási plakát közvetlenül a házunk előtt; a polgármester és választókörzet önkormányzati képviselője mosolyog rám minden reggel munkába menet. Előbbi legutóbb még Fidesz-színekben győzött, utóbbi pedig az ellenzéki összefogás jelöltje volt, most a polgármester »civil« szervezetének tagjaként indulnak mindketten, persze fideszes és összefogós jelöltek ellen is, ilyen meglepő dolgokra képes az önkormányzati politika Csepelen. És persze nem csak Csepelen, de itt nagyon érdekel, hogy a polgármester korábbi támogatói vajon szétszavaznak-e majd a régi meg az új fideszes között, hogy a Momentum (a Csepelen gyanúsan korruptnak tűnő szocik által is támogatott) polgármesterjelöltje nevető harmadikként beülhessen a fene tudja, milyen összetételű közgyűlés élére, vagy esetleg a Fidesz-logó híján még az ellenzéki érzelmű választók is szavazhatónak érzik majd a Németh Szilárd Csepelt felzabáló kísérleteivel szembeszálló polgármestert.

Én biztos nem merném megmondani senkinek, hogy mi itt a helyes döntés, ezt a csepelieknek kell eldönteniük, de hogy ők honnan tudják majd, hogy mi a legjobb nekik, fogalmam sincs. Ahogy közelednek a június kilencedikei választások, úgy vagyok egyre bizonytalanabb a helyes döntéseket, meg a végeredményt illetően is. Lehet a Fidesz 48 meg 38 százalékon is, lehet, hogy az óellenzéknek tényleg búcsút intenek a választók június kilencedikén, lehet, hogy mégsem kell összefogni, mert a jó jelöltek 2-3 kihívóval szemben is győznek majd a helyhatósági választáson, lehet, hogy a Kutyapártnak megint nem sikerül, lehet, hogy a Momentum sem jut be sehová, de ennek akár az ellenkezője is. Még abban sem vagyok biztos, hogy tizedikétől bármi más lesz, mint korábban volt, csak azt tudom, hogy jó lenne, ha valami más lenne. De mi is?

Önök egyébként mit gondolnak, egy ferencvárosi Karácsony Gergely-szavazó vajon miután beikszelte Baranyi Krisztinát is, a következő papíron a Karácsony, vagy a Baranyi vezette fővárosi listára szavaz majd? Ne izguljanak, én sem tudom. De végre kíváncsi vagyok.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:06
🍓 ️ ­­É­­r­t­é­­­k­e­­l­­d­­­ ­a­ ­­­s­z­­­e­­x­­i­­­ ­p­­u­n­c­­­i­­m­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
nyoooc
2024. május 31. 18:00
Az igazi gond, hogy a politikusoknak sincs fogalmuk...
tapir32
2024. május 26. 06:59
Évek óta súlyos erkölcsi válságban van az ellenzék! „Az ellenzéki közegnek az a dolga, hogy minden erejével és erőforrásával a kormány buktatásán dolgozzon.” /Donáth és sokan mások./ Csak a tisztesség és a törvényesség határai között! Akik, ezeken túlterjeszkednek azok, a demokrácia és a jogállam ellenségei! Szociopaták, anarchisták, szélsőségesek, becstelenek! Gyerekkorukban kellett volna megtanulniuk veszíteni! A társadalom játékszabályait éppen úgy be kell tartani mint pl. a sakkét. Szabályok nélkül nem játék a játék hanem, éretlenkedés, összevisszaság, anarchia. Ennyire képes a jelenlegi balliberális ellenzék! Pl.: Cseh, Donáth, Dobrev, Gyurcsány, Karácsony stb.
balbako_
2024. május 25. 17:57
Mint Kéri Laci bácsi ő sem éjti a dolgokat....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!