Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Ha Karácsonynak lenne bármilyen eredménye, biztosan hallanánk róla számokat is

2024. május 23. 12:25

Karácsony Gergely „méhlegelőket” (azaz gazt) növeszt, Tarlós István pedig 10 ezer új fát telepített.

2024. május 23. 12:25
Szalai Piroska
Szalai Piroska
Facebook

Nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP 

„Változást Budapesten! 

Karácsony Gergely »méhlegelőket« (azaz gazt) növeszt, Tarlós István pedig 10 ezer új fát telepített. Tényleg Karácsony a zöld főpolgármestere Budapestnek? Szerintem Tarlós István jobban teljesített e téren is! Szentkirályi Alexandra is fákat telepít majd, valamint megszünteti az allergiások életét megnehezítő gaztengereket is, hiszen azok eltüntetésére nemrégiben fűkaszát ragadott.

Nézzünk konkrétumokat! A minap egyik interjújában a jelenlegi főpolgármester arról beszélt, hogy sok fát ültetett. Ok, de mennyit is???

Tarlós István 2016-2019 között 10 ezer új fát ültetett Budapesten. Hangsúlyozom, hogy az ÚJ ültetéseket a szükséges cseréken felül végezte el akkor. Illetve fát ültetett, nem apróka magoncot, nem is cserjét, hanem háromszor iskolázott fákat. A tájépítészek, díszkertészek, városi kertészek a legalább 20 cm törzskerületű, hosszú éveken át nevelt fákat hívják így.

Tarlós István e három év alatt pótolta a több évtized alatt kialakult hiányokat, megújította a főváros kiemelt zöldterületeinek fáit, s ma is látjuk az utak mellett ezeket. Itt olvashattok a tízezredik fa ültetéséről.

A Tarlós érában a főváros mellett a kerületek – főleg a külső kerületek, pl. a XXII. Budafok-Tétény, a XVI. Kertváros, stb. – is évente jelentős mennyiségű fát ültettek a saját gondozásukban levő területeken.

Tehát valóban zöldült a város.

Ha Karácsonynak lenne bármilyen eredménye, biztosan hallanánk róla számokat is. Egyedüli tudható tény, hogy 2022 novemberében egy interjúban Budapest főtájépítésze úgy fogalmazott, hogy évente átlagosan 1500 fát szoktak telepíteni a városban. Nem tért ki rá, hogy ebből mennyi az új telepítés, ezért feltételezem, hogy ez a szám a szükséges cseréket is tartalmazza. 

Ahogy korábban is mondtam, a pénzhiányra nem hivatkozhatnak.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:14
🍓 ️ ­­É­r­­t­é­­­k­e­­l­d­­­ ­­­a­­ ­­­s­z­e­­x­i­ ­­p­u­n­­c­­­i­­­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
makapaka2
2024. május 27. 09:25
Balfék, bájgúnár Gelgelyből elég, nála bárki alkalmasabb lenne!
VeTraTa
2024. május 24. 16:07
https://infostart.hu/gazdasag/2024/05/22/husz-eve-nem-volt-pelda-ilyen-dijemelesre
Lajoss
2024. május 24. 15:51
Piroska,miért járatod le magad ennyire… Jó,jó,tudom…van az a pénz…😢
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!