Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Csapdában

2024. május 23. 11:47

Meggyőződésem, ezúttal simán csapdába csalták a Tisza Párt irányítóját.

2024. május 23. 11:47
Németh Péter
Németh Péter
Népszava

Nyitókép: Kisbenedek Attila / AFP

„Ugye abban egy pillanatnyi vita sem lehet közöttünk, hogy az MTVA – vagy ki tudja, most hogy hívják – nem maga döntött arról, hogy megrendezi az EP-jelöltek vitáját. Feltételezem, hogy a végső szót, ebben is, a Karmelitában mondták ki; némi hezitálás után úgy döntöttek, jobban járnak, ha beengedik a pártokat az állami televízióba. Jobban járnak, mert csak azt a metódust kell kidolgozni, hogy a szereplők ne kapjanak több időt a kelleténél, azaz erős korlátok közé legyenek szorítva. És ezzel igen, még mindig jobban járnak, mintha Magyar Péter felvonultatja híveit a Kunigunda utcába; ez, ezek nem ugyanolyanok, mint a régi tiltakozók voltak. Van igazi vezetőjük, van hangjuk és voltaképpen médiatámogatásuk is.

És így is lett. Miáltal, meggyőződésem, ezúttal simán csapdába csalták a Tisza Párt irányítóját. Amit nyilvánvalóan ő is érez, nem véletlenül tiltakozik a kibocsájtott szabályrendszer ellen. Magyar, bármennyire is ágál a vita lebonyolítása ellen, látszólag nem lehetnek tényleges kifogásai. Nem lehetnek, hisz az MTVA meghívta az összes listát állított pártot – nem is tehetett mást –, olyan témákat választott, amelyek objektíve a legfontosabbnak ítélhetők, és ahogy kérte: élő műsorban lehet megszólalni. Vagyis a «köztévé», a látszat szerint eleget tett közszolgálati feladatának. Csak éppen más szempontból maradt és marad minden a régiben. Büszkélkedhet azzal, hogy ő elfogulatlan választási vitát rendez, mindenkire érvényes szabályokkal, ugyanakkor az összes további műsorában tolja a Fidesz szekerét, az egyperces híreitől kezdve a híradók manipulatív szerkesztésén át, a csak a kormánypártoknak biztosított rádiós megszólalásokig.”

Kapcsolódó vélemény

undefined

Trombitás Kristóf

Pesti Srácok

Idézőjel

Egy apró pillanatig tegyünk úgy, mintha egyszer, egyetlen pillanatra is komolyan gondolt volna bármit is azok közül, amiket mondott.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Donáth Anna

Facebook

Idézőjel

Mégiscsak túlzás, hogy aki nem kizárólag úgy, arról és akkor hajlandó vitázni, ahogy Magyar Péter akarja, arról kijelenti, hogy a rendszer része.

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:15
🍓 ️ ­É­­­r­t­­­é­­k­­­e­l­­d­­ ­­a­ ­­s­­z­­e­­x­­­i­­­ ­p­u­­­n­c­­­i­­­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
akiaki
2024. május 25. 12:42
a komcsiszag, nem lemosható, uram!
EJP1
2024. május 25. 07:47
Vén komcsi csontváz a szekrényből.
sober
2024. május 25. 06:11
németh elvtársnak a .... is ízetlen! egy igazi, folyton epét hányó agresszív kummunista!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!