Csintalan: Szingapúrhoz képest Magyarország fasiszta állam

2024. március 30. 17:46

A Kötöttfogásban fejtette ki véleményét a sokféle tábort megjárt politikus.

2024. március 30. 17:46
Csintalan Sándor, Hírklikk

A Magyar Hang Kötöttfogás című műsorának legújabb adásában Balogh Gábor, Csintalan Sándor, Dévényi István és Reichert János beszélték át a közbeszédet meghatározó legjelentősebb kérdéseket. 

Ezt is ajánljuk a témában

Dévényi István a műsorban elmondta, hogy fontos a feltételezett bántalmazói kapcsolat, azonban szerinte nem ez a lényeg, a Schadl-ügyről kellene beszélgetni. Dévényi szerint Magyar Péter azzal szemben, hogy atombombát ígért, magasra tette a lécet, ezt azonban mégsem sikerült megütnie. Emlékeztetett, hogy Magyar azzal házalt, hogy Orbánnak még aznap le kell mondania, amikor kihozza a hangfelvételt, azonban Dévényi kiemelte, hogy ez közel sem így történt. 

Az újságíró szerint Magyar Péter politikailag leginkább az ellenzéket üti, mert a Fidesz táborából nem tud harapni. 

Balogh Gábor szerint Magyar Péter egyszerre két karaktert árul magáról. Az első az a karakter, amelyik azt állítja, hogy benne volt a rendszerben, és arra hivatkozva állítja azt, hogy tudja, hogyan működik az. A csomagban pedig ott van Balogh szerint a másik karakter is, ami függetleníteni akarja magát a korábbi pozícióitól, és bizalmat kér az emberektől. Balogh szerint Magyar Péter szerepe most azért furcsa, mert egyszerre akarja magát úgy feltüntetni, mint aki most kilépett a maffiából, és nem csak vallomást tesz, de egyből bejelentkezik az ügyész szerepére is. Balogh szerint furcsa, hogy a felvétel készítését követően több, mint egy évvel ment el a hatóságokhoz Magyar Péter. Az újságíró úgy látja, hogy 

Magyar sem a jogkövető állampolgár, hanem sokkal inkább a bűnszervezet logikáját követte. 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Apáti Bence

Facebook

Idézőjel

Ezek Varga Judit szavai. Ez bántalmazás. Ez lelki bántalmazás.

Csintalan Sándor elmondta, hogy neki az egész témától rettentő szégyenérzete van, még azt is hozzátette, hogy szégyelli a magyarságát, amióta napok óta ezen a témán őrlődünk. Szerinte felfoghatatlan, hogyan kerültünk egy olyan helyzetbe, ahol két ember, akik különleges helyeket foglaltak el a hatalomban, most egymást abuzálják egy ország előtt. Csintalan szerint a fő politikai kihívás továbbra is az, hogy a rendszert kell megdönteni, azonban vannak abban kétségei, hogy Magyar Péter valóban rendszeren kívüli-e. Csintalan Sándor azt is hozzátette, hogy 

egyelőre nem tudja rendszerkritikus erőként számon tartani Magyar Pétert. 

Csintalan a magyar közvéleménybe is rúgott egyet. „Tegyük már le az erkölcsi fundamentumokat, milyen közvélemény az, akik a Varga Judit által vezényelt igazságügyi minisztériumban megszervezett végrehajtómaffia áldozatairól ki emlékezik meg” – fogalmazott. Hozzátette: „Drága magyar testvérek, hogy csesszétek meg, egy könnycseppet nem voltatok hajlandóak hullatni ezekért az emberekért”.

Ezt is ajánljuk a témában

Dévényi István szerint az európai kultúrában és jogban alapvetés, hogy egy bántalmazói történetben a közvélemény és a jog is automatikusan a bántalmazott pártjára áll. Kiemelte, hogy vannak olyan ismerősei, akik hasonló helyzetbe voltak vagy vannak, mind Varga Judit volt, és most mégis belerúgnak az áldozatba. 

Csintalan Sándor szerint meg kellene tanulnia a magyar társadalomnak azt, hogy van-e a közjó és a demokrácia között összefüggés. Szerinte, ha van, akkor be kell lépni a szakszervezetekbe, érdekképviseletekbe, pártokba és dolgozni kell. Szerinte ha pedig nincs, és csak megváltót keresünk, aki meghozza a jólétet, akkor marad a jelenlegi helyzet. Csintalan ezt követően a semmiből arra jutott, hogy 

Szingapúrhoz képest Magyarország fasiszta állam. 

A beszélgetést az alábbiakban tekintheti meg: 

Nyitókép: Képkocka, YouTube-videó

 

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2024. április 02. 07:32 Szerkesztve
Ha kijózanodtál Sanyi bácsi majd elmondod, mit akartál Fing a porban.
bagoly-29
2024. április 01. 13:52
Csintalan egyre hülyébb!
atti64
2024. március 31. 18:57
EZ MÉG ÉL??????????????????,
KBA98
2024. március 31. 15:31
Ezt az őrültet minek engedik megszólalni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!