A Magyarországnak járó uniós források maradnak a magyaroknál

2024. február 01. 14:43

Mindenfajta kontrollmechanizmus nélkül akartak pénzt küldeni, illetve félő volt, hogy a végén a magyarok pénze is Ukrajnában köt ki. Ma mind a két veszélyt sikerült kivédeni.

2024. február 01. 14:43
Orbán Viktor EU-s mappával
Orbán Balázs
Orbán Balázs
Facebook

„Brüsszel továbbra is háborús lázban ég, a brüsszeli vezetők elvakultan menetelnek a fegyveres konfliktusba. Mi, magyarok  nem adjuk fel az álláspontunkat, továbbra is a béke pártján állunk, fegyvert nem küldünk, a háborúban nem veszünk részt. Hiszünk ugyanakkor abban, hogy ahogyan a bevándorlás ügyében, a háború kapcsán is igazunk lesz. Tudjuk, hogy az európai emberek többsége békét akar. 

Ukrajna támogatása kapcsán pedig két veszélyt kellett elhárítani. Mindenfajta kontrollmechanizmus nélkül akartak pénzt küldeni, illetve félő volt, hogy a végén a magyarok pénze is Ukrajnában köt ki. Ma mind a két veszélyt sikerült kivédeni. 

Az első év végén is újra kell tárgyalni az Ukrajnának járó támogatások kérdését, a második év végén pedig az egészet át kell gondolni a következő időszakra vonatkozó uniós költségvetéssel összefüggésben. A Magyarországnak járó uniós források maradnak a magyaroknál, és azt is garantálta az Európai Tanács, hogy az azokhoz való hozzájutás rendjéről tisztességes eljárás keretében kell tárgyalni a Bizottsággal. 

A háborúpárti Brüsszel megállításához az európai emberekre is szükség lesz, ezért az európai parlamenti választáson közösen kell változást elérnünk.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Barna Kutya
2024. február 03. 10:58
"A Magyarországnak járó uniós források maradnak a magyaroknál" Nem nálunk, hanem a birodalmi központban, s folyik a zsarolás és a csicskáztatás tovább! A FIDESZ pedig továbbra is elkötelezett eu párti. Sőt, a jelek szerint egy globalista pártfrakcióba készül beülni!
o1gtolvaj
2024. február 02. 18:37
»Csattanós tasli kíséretében megmutatták neki, hol a határ. Már a találkozó előtt bedobta a törülközőt, ezzel bevallotta, mennyire gyenge. Súlyos fiaskó érte, viszont semmit sem kapott érte a pannon autokrata.« (Der Standard) »A saját logikáját fordították ellene, mert ugyan szó lehet az ukrán segélyek felülvizsgálatáról, de nem a program folytatásához, hanem a változtatásához kell egyhangú jóváhagyás. Vagyis 26 partnert kellene megnyernie, ha le akarja állítani a kifizetéseket, ami ég és föld az ő elképzeléséhez képest.« (Frankfurter Allgemeine) hihi, balaska, hihi
gytn
2024. február 02. 18:17
Nem látom ilyen optimistán a dolgot, bár innen fogalmunk sem lehet, milyen megállapodások és háttéralkuk születtek. Viszont a közös hitel megy és a gyanúm az, nem ez volt az utolsó 50 milliárd. A nyugati politikusok bármit megígérnek, de semmi hitele nincs se a szavuknak, se a velük kötött leírt megállapodásoknak. Jó szándéknak nyoma sincs. Nem tudom, milyen mozgástere van Magyarországnak, de a nyílt belengetése annak, hogy trönkreteszik Magyarországot, nem sok jót sejtet. Lehet, hogy totális diktatúra jön? Jó volna tisztán látni. Ami pozitívum az egészben: volt, aki feltette a fontos kérdéseket, időt is nyertünk. (Eddig tartott.) Ha nem a Fidesz van, mindent kapásból megszavaz Magyarország, és nincs szükség a külső segítségre sem ahhoz, hogy az ország tönkremenjen...
korona.2.0
2024. február 02. 11:08
Továbbra sem jönnek a még benntartott uniós pénzek Hiába nem vétózott Orbán Viktor, a szavazást követően a Reutersnek egy uniós diplomata azt nyilatkozta, hogy a Magyarországnak szánt források továbbra is felfüggesztve maradnak. Így tehát felmerül a kérdés, hogy akkor mégis miért állt el a vétótól a magyar miniszterelnök?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!