Tea az elnök asszonynál

2024. január 20. 07:35

Csak remélni tudom, hogy a köztársasági elnök is hallgatja a pénteki szózatokat, és tisztában van vele, ő sem beszélhet ki a nemzetből.

2024. január 20. 07:35
Novák Katalin
Lendvai  Ildikó
Lendvai Ildikó
Népszava

„Volt, amikor a kormánypolitikával való idilli egyetértésben gyönyörködhettünk, és volt, amikor az idillt illetően bizonyos kérdőjelek is felmerültek. Épp most, amikor a miniszterelnök a »mély nemzeti gondolatok« kivételes összetartó erejét méltatta pénteki rádióinterjújának filozófikusabb szakaszában. Mindig van ilyen rész, a nem kellően fejlett népcsoportoknak is látniuk kell, hogy az első számú vezető nem az anyagi érdekek sarában dagonyázik. Arra ott vannak a barátok, akik a reggeli interjú idejére már meg is lelték a koránkelőknek járó aznapi aranyukat.

Csak remélni tudom, hogy a köztársasági elnök is hallgatja a pénteki szózatokat, és tisztában van vele. ő sem beszélhet ki a nemzetből, valamint az azt megtestesítő Orbán Viktorból. Kivéve, ha direkt erre kérik.

Ezt is ajánljuk a témában

Na, épp ez az, amiben az ország népe kissé el bizonytalanodva.

Folyik a találgatás: előre megbeszélt szereposztás részeként mond kicsit mást, teszi máshová a hangsúlyt (főleg a külpolitikában) Novák Katalin, mint korábbi pártelnöke, vagy maga látja kicsit másképp a dolgokat. Metaforikusan szólva, szorítja-e még a fülét az a bizonyos böhömnagy narancssárga fideszes fülbevaló, vagy legalább az egyiket már kilazítaná olykor-olykor.

A találgatásokra újabb okot adott, hogy a miniszterelnök és az elnök együtt teáztak. »Volt miről beszélni« – írta az utóbbi a Facebookon, a nemzetközi helyzet »fokozódására« utalva. Jó, de mégis mit beszéltek meg? Esetleg – mint Szent-iványi feltételezi a Népszavában – azt, hogy kicsit vissza kell venni a Putyin-barátságból, különben Meloni pártja nem lép közös frakcióba Orbánéval?”

Fotó: Mandiner/Földházi Árpád

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2024. január 22. 00:50
Cenzné asszonyság az ország volt anyósa tanácsadónak se felelt meg most felesleges észt oszt.
bagira002
2024. január 22. 00:47
Lendvai mind ezt Gyurcsánynak kellett volna elmondanod amikor tanácsadója voltál . Öreg Göncöt madzagon rángattátok .
Türelem
2024. január 21. 13:08
Örülök, hogy Ildike jól van, betartja az orvosok utasításait, vigyáz magára, s mára azt is elfogadja, hogy Kádár már nem tart több pártcsoportot, nem kell készülnie.......olvasgassa békében Lenint.....
Krupp Skya
2024. január 21. 11:32
Te áztál vagy más ázott amikor keresték az eldobott anyádat a Mátrában?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!