Brenner Koloman mielőbb kivizsgáltatná a korrupciógyanús Lánchíd-beruházást

2024. január 23. 20:41

A Jobbik főpolgármester-jelöltje szerint fontos lenne kideríteni, a budapesti polgárok pénzéből 1,4 milliárd forint valóban egy számlagyárhoz jutott-e a hídfelújítás kapcsán.

2024. január 23. 20:41
Brenner Koloman

A Fővárosi Közgyűlés pártjai felelőtlenül járnának el, ha nem támogatnák a korrupciógyanús Lánchíd-beruházás mielőbbi kivizsgálását – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Brenner Koloman. A Jobbik főpolgármester-jelöltje szeretné, ha még ezen a héten érdemi választ kapnék a budapesti képviselőktől arra, támogatják-e javaslatát egy vizsgálóbizottság felállítására.

Ezt is ajánljuk a témában

Brenner azt mondta, mivel jelenleg zajlik a nyomozás, 

nem lehet titkolnivalója egy felelősségteljes politikai tábornak, az együttműködés mindannyiuk érdeke, 

hiszen különösen fontos lenne kideríteni, a budapesti polgárok pénzéből 1,4 milliárd forint valóban egy számlagyárhoz jutott-e a hídfelújítás kapcsán. A politikus hozzátette, a bizottság ugyancsak vizsgálná Karácsony Gergely adománygyűjtő ládikáinak ügyét, valamint a rejtélyes visszalépését is Márki-Zay Péter javára 2021-es baloldali előválasztáson. Ráadásul Karácsony Gergely jogi főtanácsadójánál, Tordai Csabánál is nemrégiben tartottak házkutatást, továbbá a főpolgármester mozgalmának jogi képviselőjénél, Perjés Gábornál is.

Arra kérdésre, nem tart-e attól, hogy Karácsony esetleg hátráltatni igyekezne a testület munkáját, Brenner Koloman azt válaszolta, 

a főpolgármester minden bizonnyal nem lesz tagja a bizottságnak, amely reményei szerint mindenféle befolyástól mentesen lesz képes működni, 

s bízik a sajtó és a politika ellenőrző funkciójában.

A lap emlékeztet, hogy az atv.hu hétfőn számolt be a számlagyáras Vig Mór cége és a Lánchíd kivitelezését végző A-Híd Zrt. közti bűncselekménygyanús pénzmozgásokról, két év alatt – 2020 novembere és 2022 júliusa között – az A-Híd Zrt. 1,4 milliárd forintot utalhatott a praxisától eltiltott ügyvéd cégének, a Sunstrike Hungary Kft.-nek. Ezt követően ebből az összegből továbbutaltak 900 millió forintot Vig Mór magánszámlájára, illetve ügyvédi letéti számlájára. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

A gyanú szerint a továbbutalások a Vig Mórhoz köthető számlákra jellemzően ugyanazokon a napokon történtek, mint amikor az A-HÍD Zrt.-től a pénzek a Sunstrike Kft.-hez érkeztek, az összegeket pedig rövid időn belül készpénzben felvették a számlákról.

Nyitókép: Jobbik–Konzervatívok

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2024. január 24. 09:39
A bácsinak hány arca van?
Phm045
2024. január 24. 08:13
Hazudott ez ettől már nagyobbat is!
Osztap_Bender
2024. január 24. 05:54
Brenner Koloman mielőbb kivizsgáltatná a korrupciógyanús Lánchíd-beruházást Kivel?
elfújta az ellenszél
2024. január 23. 21:57
Hagyományos modell, ez volt már a privatizációnak nevezett osztozkodásnál is. Egy számlagyáron keresztül visszacsorgatják a lé előre kialkudott részét a döntéshozóknak és a holdudvarnak. A Városháza eladásánál is ez volt a terv, csak nem realizálódott mert túl magas kulcsot raktak az összegre, aztán le is lebuktak. Régen az 5%-os kulcs volt méltányosnak mondható kenőpénz, itt magasabban jön ki, de kicsit alacsonyabb mint a Városháza umbuldánál, úgy látszik tanultak a kudarcból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!