Szerbia
ÉLŐ
Anglia

Az emberiségnek ahhoz, hogy a békét értékelni tudja, minden jel szerint újra vérben kell gázolnia

2024. január 27. 14:52

A bolygó valamennyi pontján szemben álló kurzusok már semmilyen konszenzust nem ismernek el.

2024. január 27. 14:52
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Facebook

„Az Amíg még nézhetjük című dokumentumfilm egy indiai tévésnek, Ravish Kumarnak a civilizált társadalmi diskurzusért vívott utóvédharcát mutatja be, és arról tanúskodik, hogy az a populista közéleti fordulat, ami Magyarországon 2010-től lezajlott, nem kivétel, hanem szabály, nem elszigetelt jelenség, hanem világfolyamat. Alig élnek már olyanok, akik tanúskodhatnak a huszadik század világháborúiról és tömeggyilkosságairól, az emberiségnek pedig ahhoz, hogy a békét értékelni tudja, minden jel szerint újra vérben kell gázolnia. 

A bolygó valamennyi pontján szemben álló kurzusok már semmilyen konszenzust nem ismernek el, a tömegmédia által felkorbácsolt pszichéjű emberek pedig egyre kevésbé veszik tudomásul a tőlük eltérők jogát a puszta létezéshez: a probléma megoldásának egyre vonzóbbnak tűnő módja, hogy a másik ember ne legyen – vagy úgy, hogy egyszer s mindenkorra elhagyja az irritáló sajátosságait, és kellő módon átváltozik, vagy úgy, hogy kipusztul a Föld színéről. Aki ízelítőt akar kapni a Magyarországon uralkodó neobarbárságból száznegyvenötszörös részvétellel, annak szívből ajánlom, hogy tekintse meg az Amíg még nézhetjük című filmet a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál keretében.”

Nyitókép: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2024. január 28. 17:20
Hiába minden! Ti. férgek. egyszerűen. meg. fogtok. dögleni.
Aerion
2024. január 28. 12:27
Normális műhússal etetni az embereket? Normális állatkínázással vádolni bárki, aki nem akar műhúst enni? Mert ez következik a moslékszemléletből, ami a humán faji rasszizmus kérdését olyan kiválóan megoldotta. Normális a gyerekekkel folytatott nemi élet relativizálása? Normális a gyermekkor ártatlanságának megszüntetése, a gyermekek aberrált szexualizálása? Normális a drogozás relativizálása? Az abortálás én testemezése? Ezek normálisak? EZEK egymással egyenlő súllyal szembeállíthatók? Ki döntötte ezt el? Mi alapján? Mikor? Ki hatalmazta fel erre? Ember, mi a büdös kurva anyádról beszélsz te?
Aerion
2024. január 28. 12:22
Bárki, aki MOST a gonosz mellé áll, megkapja, ami jár. Az ember ellene tettek büntetése halál. Akár tetszik ez, akár nem. Eljöttek ezek az idők, és meg kell mondjam, rohadtul itt az ideje.
Aerion
2024. január 28. 12:20
tömegmédia által felkorbácsolt pszichéjű emberek pedig egyre kevésbé veszik tudomásul a tőlük eltérők jogát a puszta létezéshez ----------------- Ez megint csak szellemi fogyatékos szintű értékelési optika. Miért, milyen alapon kellene az abnormalitást egy szinten kezelni a normalitással? Miért kerül megegyező értékelési mező alá az, hogy felszámolnak egy nemzeti identitást, azzal, hogy mások meg akarják ezt védeni? Miért egyenlő a keresztényellenesség a kereszténységgel? Miért? Mi ennek az indoklás? Ki döntötte ezt el? Mi alapján? Mikor? Kinek a felhatalmazása alapján? Nincs ilyen. Ez egy érvénytelen folyamat produktuma. Az abnormalitás nem lehet normális. A férfiből nem lehet nő és a nőből nem lehet férfi. Itt a normalitás, az ép elme áll szemben az abnormalitással, az emberiségellenes gonosszal. És ideje véget vetni ennek a szembeállásnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!