Még ma is szedi áldozatait a zsidókkal szembeni gyűlölet

2023. október 11. 12:12

Felszínre tört egy olyan ördögi gonoszság, amit ép ésszel felfogni nem lehet.

2023. október 11. 12:12
Kulifai Máté
Kulifai Máté
Facebook

„A tegnapi tüntetésen elmondott beszédem.

Tisztelt Nagykövet úr! Kedves tüntetők, megemlékezők! 

Itt állunk, kicsit átfagyva a Duna-partján, Budapest szívében egy emlékműnél, amely üres cipőkkel üzeni az útókornak, milyen aljasságra és gonoszságra képes az ember az embertársa ellen, ha beengedi a gyűlöletet a szívébe. Nekünk, magyaroknak különösen fájdalmas történelmi lecke az, milyen iszonyatos következményei vannak azoknak az antiszemita, zsidógyűlölő eszméknek, ha nincs egy olyan társadalmi ellenállás, amely annak gátat nem szab. Ezért vagyunk ma is itt.

Kedves tüntetők! Ma ismét üresen áll több száz pár cipő Izraelben. Nagymamák, tinédzserek, gyermekeiket az utolsó pillanatban elrejtő szülők cipői a kibucokban – akiket álmukból felriasztva lőttek agyon, vagy raboltak el a palesztin terroristák, a Hamasz halálosztagai. Üresen állnak az út szélén azoknak a fiataloknak a cipői is, akik pénteken még abban a tudatban indultak bulizni a Negev-sivatagba, hogy semmi bántódás nem érheti őket. Üres cipők sokasága jelzi azokat az áldozatokat is, akik nyomtalanul eltűntek a gázai övezet halálgyárának sötét pincéiben. Üresek, mert még ma is szedi áldozatait a zsidókkal szembeni gyűlölet.

Ezt is ajánljuk a témában

Kedves tüntetők! 2001 szeptember 11-én az ikertornyok elleni támadáskor, még ma is emlékszem, ott ültem a gyerekként a szobában, és néztem a televíziók élő közvetítését, és tapinthatóan lehetett érezni a levegőben a gonoszságot és félelmet, a pusztító tehetetlenség és kiszolgáltatottság érzését. Amikor szombat reggel érkeztek az első hírek és képek a palesztin terroristák által elkövetett brutalitásról Izraelből, ugyanezt éreztem. Felszínre tört egy olyan ördögi gonoszság, amit ép ésszel felfogni nem lehet, amiről nem hittük, hogy emberekben létezhet. A nácikéval vetekvő barbárság és gyilkos indulat. 

Ez a pillanat most a gyászé. A megemlékezésé. A szolidaritásé és együttérzésé. A következő viszont már a bátor kiállásé és felszólalásé, mert nem maradhatunk csendben és némán, minden jó érzésű magyar embernek erkölcsi kötelessége egy ilyen pillanatban Izrael mellett állnia. A kiállásunk viszont nem érhet véget az izraeli áldozatok eltemetésével. Figyeljék meg, hogyan változik majd meg a közhangulat, amikor Izrael erős és bátor nemzetként, elégtételt vesz az őt ért támadás miatt. Amikor katonai erővel levadássza mindazokat, akik ezért a mészárlásért felelősek. Amikor mindent megtesznek azért, hogy egyszer és mindenkorra megszüntessék azt a halálos fenyegetést, amit a közvetlen szomszédságukban a Hamasz jelent. Jönnek majd a felszólalások az önmérsékletre, visszafogottságra, az erőszakos cselekmények beszüntetésére. Elkezdődik a számháború a halálos áldozatokkal, jönnek az egyrésztmásrésztek, a relativizáló cikkek a megszállásról és kritikus elemzések a várható jövőről. 
Itt és most, egyszer és mindenkorra rögzítsük: a Hamasz nem egy iszlamista csoport, hanem egy TERRORSZERVEZET, a tagjai pedig nem harcosok, vagy fegyveresek, hanem TERRORISTÁK. 

És szögezzük le azt is mindenki előtt: a zsidó nép Izrael földjén, Júdea Szamáriában, a Golánon és a Negevben, északon és délen, Jeruzsálem nyugati és keleti felében, és a hitük legszentebb helyén, a Templom-hegyen – OTTHON VAN. 

Ez az otthonuk, senki nem veheti el tőlük és minden joguk megvan hozzá, hogy minden létező eszközzel, azt megvédjék. Ebben őket, mi innen Magyarországról, támogatjuk, imádkozunk értük. Isten óvja Izraelt! Isten óvja Magyarországot.”

Nyitókép: Kulifai Máté Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FOB
2023. október 11. 23:21
Azon a jobboldalon, ahova Kulifai és HGY dörgölődzik, ott van a legtöbb antiszemita.
balu3
2023. október 11. 16:17
Igazából zsidó teszi magát ellenségé. Nincs egy nép a világon aki nem kezd ajvékolni és elvitatni hogy ő bizony a szenvedő traumatizált nép. Bűncselekményé kell váljon az ajvékolás és az hogy mindenki túlélő, de akkor ki halt meg?! "Van a matek téren és erőforrásokra nézve csöppnyi eltérés a fejemben a számokban". Szögezzük le, zsidók elhagyták a földjeiket, ma kazári zsidók élnek ott, akik a földet elrabolták egy másik neptől,ezzel nem tudtok mit kezdeni - az megy hogy "mindig " ha mindig akkor miért kellet megtámadni angol hajókat... Izrael földje amire hivatkozva van, nincs. Ma olyanok élősködnek ott akiknek a sejtjében nincs is szemita vér. Szolidaritást a magyar is vár, 1948, Székelyek általi magyar gyilkosságok, Tatárjárás, Árpád nevű család gyilkosságai miatt, és idegenekkel szemben tanúsított"nemesiség oda adása " pl:- Pázmány Péter családja, akik gyilkosok voltak, hogy későn tetszelegjenek a " jó szerepben" Holokauszt emlegetése - ideje lépni előre, vagy kusban lenni.
powerage
2023. október 11. 13:39
"Figyeljék meg, hogyan változik majd meg a közhangulat, amikor Izrael erős és bátor nemzetként, elégtételt vesz az őt ért támadás miatt. Amikor katonai erővel levadássza mindazokat, akik ezért a mészárlásért felelősek." Gázában 18 év az átlagéletkor. A gyerekeket is úgy tekintik, hogy értelmi szerzői a támadásnak vagy csak szerencsétlen áldozatok lesznek a jó ügyért? Csak azért kérdem, mert amikor az oroszok bombáztak meg kórházakat meg templomokat, akkor senki sem hitte el nekik, hogy ott katonák voltak de valahogy Izraelnél nem látom ezt az elvárást a bizonyítékokra.
connorj
2023. október 11. 13:15
Másfél milliárd terroristával huztatok újjat ? JÓ NEKTEK.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!