Évekig vezetett jogsi nélkül a magyar kamionsofőr, nem tudta, hogy nincs engedélye

2023. október 28. 12:06

A férfi gyanútlanul nyújtotta át iratait az őt igazoló rendőröknek.

2023. október 28. 12:06

A Ripost cikke szerint Olaszországban bevonták egy magyar kamionsofőr engedélyét. A hír önmagában nem számítana szenzációnak, azonban az mindenképpen szokatlan, hogy a sofőrnek fogalma sem volt róla, hogy már 3 éve vezet engedély nélkül. A cikk szerint a sofőr egy Mira nevű településen hajtott át magyar rendszámú kamionjával, amikor a rendőrök megállították. A férfi készségesen átnyújtotta a plasztikkártyáját, az egyenruhások pedig lekérték az adatokat. Néhány perccel később a magyar férfit derült égből villámcsapásként érte a hír, hogy 

az engedélye már három éve nem érvényes. 

Később kiderült, hogy jogosítványt elektronikusan vonták csak be, magát az engedélyt fizikailag nem vették el. Mindezek mellett nem értesítették sem őt, sem a magyar hatóságot, így a hivatásos sofőr gyanútlanul manőverezgetett Európa-szerte hosszú éveken át. A férfinek most egyébként nem csupán a tiltott járművezetésért kell majd felelnie, hanem azért is, mert a rendőrök találtak a szélvédő mögött egy a traffipaxokat jelző műszert, amit tilos használni Olaszországban – írja a Ripost.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton. Illusztráció.

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. október 28. 17:20
Ez így nem tiltott járművezetés. Itt a bűnös az, aki elektronikusan elvette a jogosítványt. Egészen biztos, hogy ő szegett szabályt.
nyúlgerinc
2023. október 28. 16:41
Melyik hatóság - külföldi - vonta be a jogosítványát, úgy, hogy a magyar hatóságok sem tudtak róla? És a sofőr sem. És akkor a Renault Kadjar típusú autójával sem lehet bemerészkedni Olo-ba? Mert gyárilag be van építve a radar előrejelző. Kár volt ezt a cikket átvenni a Ripost-tól....
fraktoaster
2023. október 28. 16:00
Nem értesítették ki. Ez hiba. Igazából a hatóságon (rendőrségen) kívül bármelyik alapellátó orvos is bevonhatja a jogosítványt már. EESZT-n keresztül. Néhány kattintás az egész.
orokkuruc-2
2023. október 28. 15:18
Hakapeszi?? Első csengetés..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!