No Marci – No Party!

2023. szeptember 18. 13:11

Magához édesgetett 200 milliót adó 1%-okból, most meg teli bukszával bejelentkezett valami fontos pozira.

2023. szeptember 18. 13:11
Gulyás Márton
Lentulai Krisztián
Lentulai Krisztián
Mozgástér blog

„Újságíró, aktivista, demokráciaélményt kergető rafinált újbalos. Magához édesgetett 200 milliót adó 1%-okból, most meg teli bukszával bejelentkezett valami fontos pozira. Olvasás végén kiderül, mire.

»No Marci – No Party!« Bár erősen elgondolkodtam a »No Merci« fordulaton is, mert mostanában a szélbal aktivista Gulyás Márton Partizán-interjúiban lassan tényleg nincs köszönet, hiszen, ha csak az utolsó pár adást elevenítem fel: az idős Kőszeget 7 órán át kínozta, G. Fodorból egyfolytában ki akart szedni valamit, Ungárt pedig ki akarta végezni családilag. Persze, nem kell rögtön a legvéresebb elődök módszereire gondolni, Marci retorikailag támad vagy présel, mert a 21. században ettől válik igazán rocksztárrá haladó oldalon.

Ezt is ajánljuk a témában

„Magyarországon 2010 után megszűnt a demokrácia” – hajmeresztő állítások hangzanak el a svéd iskolásoknak vetített, hazánkat lejárató oktatófilmben

Gulyás Márton mellett Judith Sargentini és Guy Verhofstadt is megszólal a videóban.

De maradjunk az eredeti címnél. Hogy miért garancia Gulyás Márton a parti sikerére? Mert ahogy ő kalapol, úgy nem kalapol senki. A NAV közzétette az 1%-os adófelajánlások adatait. Szemeket párásító köszönővideóban dicsekedett el a 21.122 magánszemély beléfektetett bizalmáról. »Forintmédiává váltunk!« – mondja némi gúnnyal Marci, hiszen mindenki számára nyilvánvaló innentől, hogy a dollármédia megnevezés a csúnya, gonosz Rogán séf által kifőzött bélyeg volt eleddig a Partizánra. Na, de most! A támadások jellegétől függően hol újságíró, hol aktivista Marci most több mint 200 millió forinttal gazdálkodhat »pluszban« (ha csak az adóbevételt nézzük). Érdekes ez a »pluszban« kitétel, mintha csak desszertre való lenne ez a sok-sok 1%, és nélküle is simán meglenne. Hogy miért gondolom, hogy 1%-ok nélkül is meglenne a csapat?

Amerikai ösztöndíjprogramokkal és kormányzati pénzekkel már amúgy is megduplázták korábbi bevételüket Marciék, ami saját beszámolójuk szerint több mint félmilliárdra rúgott tavaly. A Partizán sikerét kár lenne tagadni. Gulyás jól ráérzett arra az ellenzéki közhangulatra, ami összeterelte az O1G-hordát és az ellenzékkritikus, lassan az egész politikából kiábrándult, jellemzően 30 és 50 közötti urbánus rétegeket. Igen, utóbbi a Puzsér-Pottyondy-Fókuszcsoport-tengely, akik, ha épp nem lázálmokat, szarkasztikus feminista humort vagy idétlen vihogást akarnak fogyasztani közéleti tartalomként, akkor a Partizánnal megkapják a BBC-sztenderd újságírást, a tényfeltárást és a mélyinterjúkat is egyben. Nincs elég macskakörmöm, amit használnom kéne, így nem éltem vele. A Bajnai-féle DatAdattal, valamint több alapítványon keresztül Sorosékkal is kapcsolatban álló Gulyás minden bizonnyal a civil támogatások nélkül is jól pörögne, de így most mehet a flexelés a rekordot jelentő felajánlásokkal, mehetnek a hagymázas lózungok az emberekért való áldozatos munkáról.  A tavaly egy konkrét villába költöző szerkesztőség létszáma pedig egyre csak gyarapszik a diktatúra ellenére, és még a 21.122 fő adakozóért sem érkezett fekete autó.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik