„Genetikusan alattvaló”, „foga kevés” – itt az idézetgyűjtemény arról, mit gondolnak a baloldali megmondóemberek a magyarokról

2023. szeptember 06. 08:13

Szinte mindennek lehordták már a magyar választókat a baloldalon.

2023. szeptember 06. 08:13

A magyarországi baloldal megmondóemberinél, illetve újságíróinál jelenlévő elitista, fölényeskedő szemléletet gyűjtötte össze a Magyar Nemzet. Mint a lap rámutat:

a baloldal narratívájában gyakran szerepet kap azon elképzelés, amely szerint a magyar ember egyszerű és elég neki alkohol, néhány doboz sör, hogy jól érezze magát.

Legutóbb például a 444 az augusztus 20-i ünnepség kapcsán készített videót, amelyben rendre olyan embereket szólítottak meg, akik a sör árát emelték ki Magyarország születésnapja kapcsán – mutatott rá a portál.

„Megtévesztett, ostoba választók”

A Magyar Nemzet összeállításában azzal is foglalkozott, hogy

a baloldali megmondóemberek is számos alkalommal nekiestek már a magyar társadalomnak: tájékozatlannak, nyomorult ostobának és agymosottnak nevezve több millió magyar választót.

A Klubrádióban például Hardy Mihály is érdekesen nyilatkozott. „Jogos a kérdés, hogy akkor az a kétmillió-hétszázezer szavazó, aki most is a Fideszre adta a voksát, ők vajon mind félrevezetett, agymosott emberek lennének? Részben azok, de csak részben!” – idézi fel a lap.

De Csáki Judit, a HVG újságírója két nappal a választások után állt elő egy hosszabb Facebook-bejegyzéssel, amelyben az eddigieknél is visszataszítóbb sértésekkel illette a vidéki magyar embereket. „Ma láttam Orbán magyarországát. nyomorult, semmit sem értő, a nevüket leírni alig-alig tudó embereket, akik megkérdezték, hogy a három lap közül melyikre kell húzni a négy nemet. Ez a tömeg – mert ez tömeg – az a bázis, ami a kétharmadot biztosítja neki.

Orbán népének nincs perspektívája, nincs iskolája, foga kevés,

szemüvege eltörött vagy nincsen, rosszul lát, elhízott és tönkrement. – elképedtem, amikor a névjegyzékben láttam, hogy mennyi idősek, és mennyivel néznek ki többnek annál” – idézi a Magyar Nemzet az újságírót.

De Tóta W. Árpád közösségi oldalán korábban megosztott, kemény véleményét is felidézték, amely szerint „Orbán érti a néplelket. Az ellenzék bezzeg nem érti. És mi van, ha a néplélek téved? Mi van, ha a néplélek ostoba, mint a s...gg?.”

A magyar népről

De előkerült a Népszava újságírójának, Dányi Tamásnak a 2018-as választások után is rendkívül provokatív megfogalmazása is, amikor cikkében Dányi azt írta:

Igaza volt Kertész Ákosnak, amikor azt mondta, hogy a magyar nép genetikusan alattvaló.

Ezt kiegészíteném azzal, hogy ostoba is, mert aki képes a Fideszre szavazni, annak gondjai lehetnek az értelmi képességeivel” – fogalmazott akkor Dányi.

De a baloldali tüntetéseken is aktívan közreműködő színész, influenszer, Nagy Zsolt is mondott már igen erőset a magyarokról. Egy közelmúltbeli lapinterjúban például úgy fogalmazott, hogy szerinte ő „nem lehet büszke saját országára.”

Szégyellem magam Ausztriában, Németországban, Franciaországban vagy Szicíliában,

amikor megkérdezik, hogy: Where are you from? A válasz után mindig rögtön hozzá kell tennem, hogy nem értek egyet Orbánékkal. Mindenhol. Nem lehetek büszke a saját országomra Magyarországon kívül. Azt érzem, hogy meghalt egy részem” – mondta.

 

A Magyar Nemzet teljes cikkét a témában ide kattintva olvashatja.

A nyitóképünk illusztráció. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 255 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tarpibp
2023. szeptember 07. 20:04
Szinte minden faszbuukos "vitában" előkerül, a baloldalra jellemző nagyképűség. Aki nem ért egyet velük az "buta, maradi, primitív, tanulatlan, agymosott, stb." Mindezeket jelzőket úgy aggatják rá az egyénre, hogy semmit sem tudnak róla. Némelyik odáig megy, hogy a családot, gyerekek, szülőket kezdi becsmérelni. Mikor megnézi az ember, hogy kik ezek kiderül, hogy egy 12 egy tucat aparatcsik vagy egy rabszolga egy multinál. ajobboldaliak közt túlsúlyban a vállakozók, magasan képzett szakemberek, szakmunkások, iparosok vannak. A balfaszok általában rabszolgák. Kivétel a fiatalok, mert azok sajnos valóban nagyon agymosottak, főleg az ELTE-n végzettek. Szlogeneket sorolnak, frázisokat puffogtatnak de összefüggéseket képtelenek meglátni. Az egyszerü kis baloldaliak nagyrésze idős, akik sajnos a fiatalságukat keverik az ideológiával.
KBA98
2023. szeptember 06. 16:42
Elmentek a p...ba!
Türelem
2023. szeptember 06. 16:42
Félre értettetek......a Heti TV interjú alanya szerint az oka az antiszemitizmusnak, hogy a nem zsidók tehetségtelenebbek, ezért irigylik, gyűlölik a zsidókat. Zsidóként magam nem osztom ezt a véleményt, károsnak tartom a zsidóság szempontjából is. Kekec54...igazad van, ezekre senki sem lehet büszke, közönséges gyilkosok voltak.
Kekec54
2023. szeptember 06. 15:43
Türelem! Legyél büszke rájuk is! Rákosi, Gerő, Rajk, Gerő, Farkas, Münich,stb! Hány ember élete szárad a lelkükön?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!