Puzsér Ábrahám Róbertnek: Ha nem lett volna felvilágosodás, legfeljebb tőzeget szedhetne a cigány származásával

2023. március 28. 21:20

A publicista „igen fájdalmasnak” nevezte a jobboldali megmondóember véleményét a felvilágosodásról.

2023. március 28. 21:20
null

Több mint egy hetes „aktualitást” szedett elő Puzsér Róbert és stábja a keddi, Spirit Fm-en futó rádióműsorban.

A témát Ábrahám Róbert március 20-i, az ATV Csatt című műsorában elmondott szavai szolgáltatták, ahol a jobboldali megmondóember arról beszélt: „az elmúlt években elindult woke-tól kezdve a tudatipar működésén át mindenben azt látom, hogy éppen készítik elő a világot egy spirituális átállásra.

„Ezt rengetegféleképpen nevezhetjük. Robespierre-ék felvilágosodásnak nevezték, meg a Legfőbb Lény kultuszának. A szabadság, egyenlőség, testvériség nem onnan származik. Ha belegondoltok Robespierre szerepébe: a felvilágosodás mögött nem ateizmus állt, hanem ő kőkeményen hitt valamiben. Tökmindegy, hogy szétdobáló szellemnek vagy Lucifernek nevezzük” – mondta a műsorban Ábrahám.

Erre reagálva Puzsér a rádióműsorban „igen fájdalmasnak” nevezte, hogy így gondolkodik a PS TV egykori műsorvezetője, majd hozzátette: „Szeretném jelezni Ábrahám Róbertnek, ha nem lett volna felvilágosodás meg annak nyomán polgári forradalom, akkor ő a cigány származásával tőzeget szedhetne a lápon legfeljebb. Nem fideszes megmondóemberként adhatná el a felvilágosodás kritikáját, hanem a tőzegszedéshez szólhatna hozzá, ahhoz is nagyjából a gyerekeinek és a feleségének”.

„Eleve nem lenne szólásszabadság, meg véleménynyilvánítás szabadsága” – folytatta Puzsér, miközben műsorvezetőtársa megjegyezte, hogy ha nem lett volna felvilágosodás, akkor nekik is más foglalkozásuk lenne, „ha már el nem füstöltek volna”.

A blokk további részében – amelyet alább nézhet meg a 24. perctől – szóba kerül még Budaházy György és a strómanok is.

Nyitókép: Facebook

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik