Így (nem) szurkolt az ellenzék a válogatottnak a közösségi médiában

2023. március 28. 12:15

Ránéztünk egy-két ellenzéki politikus Facebook-oldalára.

2023. március 28. 12:15
null

Amint arról a Mandiner hétfőn beszámolt, Bulgária elleni 3–0-ás győzelemmel kezdte az EB-selejtezőt a magyar labdarúgó-válogatott. A történelmi startról, annak eredményéről több politikus is beszámolt a közösségi oldalán.

Az ellenzéki képviselők többségénél viszont, úgy tűnik,

Szoboszlai Dominikék sikere nem ütötte meg az ingerküszöböt.

A Jobbik–Konzervatívok vezetője, Gyöngyösi Márton például a párt 12 pontjáról posztolt, illetve arról, hogy „idén sem hívták meg Magyarországot a demokráciacsúcsra”.

Karácsony Gergely sem szentelt egy posztot sem a magyar válogatott tegnapi sikerének; a városvezető a viharos erejű szél miatt arra kérte a budapestieket, óvatosan közlekedjenek, „gondosan” csukják, zárják az ajtókat, ablakokat.

A Magyar Szocialista Párt társelnöke, Kunhalmi Ágnest sem hatotta meg Szoboszlaiék játéka, ahogy Cseh Katalin és Donáth Anna momentumos EP-képviselőket, valamint a ferencvárosi polgármestert, Baranyi Krisztinát sem.

Az LMP–Magyarország Zöld Pártjának országgyűlési képviselői, Ungár Péter és Kanász-Nagy Máté szintén nem posztoltak a magyar válogatott tegnapi játékáról, ám a független Hadházy Ákos mellet a mi hazánkos Novák Előd sem tett ki semmit ez ügyben a Facebook-oldalára.

Komjáthi Imre, az MSZP másik társelnöke viszont megosztotta az M4 Sport bejegyzését, amely szerint „a 39. percben már 3:0 a bolgárok ellen. Hajrá Magyarország!”

Némiképp meglepő módon a momentumos Fekete-Győr András is így tett, korábbi kritikáit félretéve az alábbi felhívást tette közzé: „Szeretjük a jó focit, még inkább, ha három gólt hoz, de leginkább, ha a miénk.”

Nyitókép: Facebook

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik