Részlegesen el kell süllyeszteni az Óbudán kigyulladt hajót

2023. február 15. 12:53

Kedden napközben gyulladt ki a luxusjacht.

2023. február 15. 12:53
null

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a vízen lévő, mintegy huszonöt méter hosszú hajó Budapest harmadik kerületében, a Dunán, a Hajógyári sziget déli csücskénél kapott lángra, a jármű csaknem fele égett, amikor a fővárosi tűzoltók nagy erőkkel a helyszínre érkeztek. A tűz oltását huszonöt tűzoltó kezdte meg a szárazföldről, valamint a Szent Flórián tűzoltóhajóról. 

– jelezték.

A Dunába kerülő üzemanyag felfogására speciális olajfelfogó hurkákat helyeztek készenlétbe. A tűz keletkezésekor a hajón tartózkodók el tudták hagyni a járművet, személyi sérülés nem történt.

Nyitókép: MTI/Mihadák Zoltán

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kvmny
2023. február 16. 06:26
Az a kérdés, hogy került a Wiking Yacht Club tulajdonába. (A Telex szerint a WYC tulajdona) Ha tippelnem kellene, befejezték a felújítást, beütött a covid, a tulaj meg nem fizette ki a javítást. A Wikingnek meg felesleges egy ilyen hajó, nagyon nehéz eladni, így lebiztosítózták. Kizárt, hogy ne legyen az egész kikötőre biztosításuk, ami az ott tartózkodó hajókra is vonatkozik. A mai ára egy ilyennek 1-2 millió dollár.
Ehetős Odó
2023. február 15. 19:40
Hülyeség. A rádióban egy szakértő, aki jól ismeri azt a területet, elmondta, hogy ott nem is lehet elsüllyeszteni a hajót, mert nem elég mély a meder. Így csak megfeneklett, nem fog sehová se süllyedni tovább.
Varta
2023. február 15. 15:47
tudni már, hogy kié?
Welszibard
2023. február 15. 14:04
Marhajó. Részlegesen elsüllyesztik. Azért, hogy a szénné égett Versace műanyag giccse jól megszennyezze a Duna vizét. Nem elég, hogy 2 évig itt rontotta a levegőt, most meg a vizet is szennyezi nekünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!