Amerikai lap: Február közepén dönthet az Unió bírósága, hogy Magyarország megsértette-e a demokratikus normákat

2022. január 26. 10:44

A Bloomberg szerint az Unió azzal vádolta a varsói és budapesti, általa populistának nevezett kormányt, hogy illegális átalakításokat hajtott végre a jogrendszerben, és nem hajlandó elismerni az uniós jog elsőbbségét.

2022. január 26. 10:44
null

Az EU Bírósága a Twitteren közölte, hogy február 16-án fog dönteni az úgynevezett feltételességi mechanizmus érvényességéről, ami Lengyelország és Magyarország számára azt jelentheti, hogy több milliárd eurótól eshet el a demokratikus normák csorbítása miatt – adta hírül a Bloomberg. A cikk szerint az Unió azzal vádolta a varsói és budapesti, általa populistának nevezett kormányt, hogy illegális átalakításokat hajtott végre a jogrendszerben és nem hajlandó elismerni az uniós jog elsőbbségét, amely a blokk alapító szerződésének egyik alapvető tétele.

A lap rámutatott, hogy a Brüsszelből érkező eurómilliárdok segítettek átalakítani a két volt kommunista gazdaságot, de az EU mindig óvakodott attól, hogy a kormányok a rendelkezésre álló pénzeszközöket a demokrácia aláásására és a blokk támadására fordítsák. A cikk szerint az Európai Bizottság már februárban, röviddel az uniós bíróság döntése után elindíthatja a feltételrendszert, amely felé még novemberben tették meg az első informális lépést, válaszokat követelve azokra a vádakra, amelyek szerint a blokk által biztosított pénzeszközökhöz korrupció vagy csalás köthető.

(Fotó: 2019. december 19-én Luxembourgban készített kép Európai Unió Bíróságának, a Curiának a bejáratáról. MTI/EPA/Julien Warnand)

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Highlander07
2022. január 26. 18:10
Érdektelen hír, érdektelen téma.
nempolitizálok
2022. január 26. 16:22
A többség eleve azért szavaz Orbánékra, mert megsértették az "úniós normákat". Ha a libernyákok dicsérnék Orbánékat, a FIdesz kb. az LMP szintjén állna.
certus
2022. január 26. 12:31
Mindeközben a 2006-os választások előtt a fényességes unió hozzájárult, hogy a konvergenciaprogramot ne hozzák még nyilvánosságra Gyurcsányék, mert választás lesz. És még megzavarná a választót, hogy hazudtak Reggel, éjjel meg este.
Falfirka
2022. január 26. 12:10
1. az a pénz hitel, vissza kell 29-től fizetni. 2. ha nem kapunk belőle, akkor ugye semmit sem kell majd törlesztenünk? 3. az országgyűlésnek jóvá kell hagynia, mi lesz ha elutasítjuk? bukik az egész eus hitel? 4. fel kell függeszteni a befizetéseinket, a lengyelek már belengették. gyűlöllek benneteket, KI KELL LÉPNI EBBŐL A SZARGÖDÖRBŐL!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!