Sebestyén Balázs lemondta csíkszeredai fellépését a háborgó székelyek miatt

2021. szeptember 01. 07:42

A műsorvezető pár éve egy erdélyi magyar betelefonálót arra kért, hogy köszönjön el az anyanyelvén is, arra gondolva, hogy románul teszi majd.

2021. szeptember 01. 07:42
null

A tervekkel ellentétben mégsem Csíkszeredából jelentkezik majd be szeptember 3-án a Rádió 1 széles körben hallgatott reggeli műsora, a Balázsék – írja a Transindex. Erről maga a csíkszeredai polgármesteri hivatal adott hírt a közösségi oldalán: „Csíkszereda önkormányzatát nyár elején kereste meg a Rádió 1 egy hangulatos reggeli műsor után, amelyben Sebestyén Balázs, Rákóczi Ferenc és Vadon János műsorvezetők arról beszéltek, hogy szívesen közvetítenének egy adást Székelyföldről, amelyben itteni embereket, helyeket, értékeket mutatnának be.

Balázsék műsora jelenleg Magyarország legnagyobb hallgatottságú reggeli adása,

ezért mi óriási lehetőséget láttunk abban, hogy 4 órán át Erdélyről, Székelyföldről és Csíkszeredáról beszéljenek benne, és ezáltal az itteni magyarok, székelyek élete, világa eljusson olyan anyaországi magyarok otthonaiba is, akik ritkábban hallanak rólunk” – írta a városháza a közösségi oldalán. Majd hozzátették: „a Rádió 1 jelezte, hogy #Balázsék szeptember 3-ra tervezett csíkszeredai kitelepedését későbbi időpontra halasztják”.

Előzmények

Sebestyén Balázs a műsorukban elmondta, hogy miért gondolták meg magukat: páran támadták őket a közösségi médiában, írják, és attól tartottak, hogy a szabadtéri felvételt is megzavarhatták volna, ezért mondtak le a szándékukról. Hozzátették: a háborgók azt a baklövést vetették a műsorvezető szemére, amikor pár éve egy erdélyi magyar betelefonálót arra kért, hogy köszönjön el az anyanyelvén is, arra gondolva, hogy románul teszi majd.

Mint kifejtette, már akkor rájött, hogy mekkorát hibázott,

és elnézést is kért a betelefonálótól, és ezúttal is „rettenetes, béna, ostoba, szerencsétlen elszólásnak” nevezte az esetet. A médiaceleb és társai azt is elmondták: nem tettek le végleg arról a tervükről, hogy Erdélyből is sugározzanak műsort. Most viszont, mivel egy „hangos kisebbség” nem viszonyult barátságosan az érkezésükhöz, jobbnak látták elhalasztani. A tervek szerint a Rádió 1 szerda reggeli műsorát

Csíkszereda főteréről, a Szabadság térről közvetítették volna.

Balázsék utazását Erdélybe a Csíki Sör, Csíkszereda Polgármesteri Hivatala és Hargita Megye Tanácsa támogatta volna, írják.

Kép forrása: Balázsék oldala Facebook-oldal

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BobbyBacsi
2021. szeptember 03. 14:14
Számtalan alkalommal bebizonyította hogy egy arogáns ,öntelt,nagyképű humortalan bunkó!1000x inkább Bocskorék!
Pacek
2021. szeptember 01. 14:57
A valódi Balázs, amikor beszaratják! https://youtu.be/CXV_RTBmw_g
iIonah
2021. szeptember 01. 14:50
Balázska, te csak maradj Judapesten, ott a helye a fajtádnak.
nempolitizálok
2021. szeptember 01. 14:40
Helyes. Van ott így is elég román szemét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!