Szijjártó: Kizárólag azokat az afgánokat fogadjuk be, akik a magyar katonákkal dolgoztak együtt

2021. augusztus 26. 07:45

A külgazdasági és külügyminiszter világossá tette, hogy semmilyen Afganisztánból származó migránsokat eloszlatni kívánó mechanizmusban nem fogunk részt venni.

2021. augusztus 26. 07:45
null

Szijjártó Péter Facebook-oldalán osztott meg egy rövid videórészletet, amelyben újságírói kérdésre válaszolva fejtette ki a magyar kormány álláspontját az afganisztáni menekültek magyarországi befogadásával kapcsolatban. A külgazdasági és külügyminiszter a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott:

„Mi az elején már világossá tettük, hogy semmifajta Afganisztánból származó menekülteket, migránsokat eloszlatni kívánó mechanizmusban nem fogunk részt venni. Nem. Mi kizárólag azokat az afgánokat fogadjuk be, akik az Afganisztánban szolgálatot teljesített magyar katonákkal dolgoztak együtt. A magyar Honvédségnek van erről egy zárt listája. Van egy lista azokról az afgánokról, akik az ott tartózkodásuk alatt a magyar katonákat segítették, nekik dolgoztak, bajtársaik voltak. Az ő életük most veszélybe kerülhet, ezért döntöttünk úgy, hogy őket itt Magyarországon a családjaikkal együtt készen állunk befogadni, de mást nem.”

Címlapfotó: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2021. augusztus 26. 11:00
A rádió bemondta az akció már le is zárult sikeresen. Minden magyar ember hazaért, és minden velünk együttműködő családostul megérkezett. Több gyermek jött, mint felnőtt ezáltal tényleg a legrászorultabbakat mentettük ki.
u.cserkész
2021. augusztus 26. 09:59
Most közvetítenek egy sajtótájékoztatót az Afganisztánból történt kimenekítésről. Szerintem korrekt a honvédelmi miniszter és a honvédség főparancsnoka tájékoztatója. Az újságírók kérdései között viszont van egetverő baromság.
Macskakalapban2
2021. augusztus 26. 09:56
Jaja Mikulás is létezik Aztán majd nő az erőszakolások száma az országban!
Armageddon
2021. augusztus 26. 09:49
Ahogy komonista kutyából nem lesz demokratikus szalonna, úgy nem lesz a muszlim afgányból jó keresztény. Idővel rátalálnak a gyökereikre, oszt jónapot!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!