Hivatalos: megindult az uniós eljárás a gyermekvédelmi törvény miatt

2021. július 15. 12:28

A lengyelekkel szemben is kötelezettségszegési eljárást indított az Unió.

2021. július 15. 12:28
null

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben a gyermekvédelmi törvény egyes rendelkezései miatt. Az uniós testület erről friss sajtóközleményében, a júliusi „eljáráscsomag” kihirdetésekor tájékoztatott – írja a Magyar Nemzet brüsszeli tudósítója.

Magyarország mellett Lengyelországgal szemben is jogi eljárás indul az LMBTQ-közösséget érintő lehetséges jogsértések miatt.

Hazánk esetében az EB az egyenlőség, valamint az alapvető jogok érvényesülését kérdőjelezik meg a törvénnyel kapcsolatban, továbbá abban is lehetséges jogsértést lát, hogy Magyarországon az LMBTQ tematikájú mesekönyvekben fel kell tüntetni, hogy azok a „megszokottól eltérő” kiadványok. Lengyelországgal kapcsolatban az Európai Bizottság kifogásolja az úgynevezett LMBT-mentes zónák létét, s azt, hogy Varsó ezidáig nem válaszolta meg kielégítően az azokkal kapcsolatos aggályokat.

Nyitókép: Olivier Matthys / Pool / Anadolu Agency / AFP

Összesen 425 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2021. július 16. 08:02
Sátánférgek, átok reátok!
Bitrex®
2021. július 15. 22:42
Nagyon érik már a Huxit.
pandalala
2021. július 15. 20:41
Azé', ennek már a címe is velőtrázó!! .. :-(( " megindult az uniós eljárás a gyermekvédelmi törvény miatt " :pislog:
Tibesz26
2021. július 15. 20:24
üzenjük brüszelnek hogy HAGYÁTOK BÉKÉN A GYREEKEINKET és a szülőnek jóga van ahoz hogy hogyan nevelje gyermekét nem pedig brüsszel
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!