Gyanúsítottként hallgatták ki Simonka Györgyöt

2018. november 15. 17:47

A fideszes országgyűlési képviselő panasszal élt gyanúsítása ellen, és tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el.

2018. november 15. 17:47

Gyanúsítottként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség Simonka Györgyöt – írja közleményében a főügyészség. Az ügyészségre november 12-én érkezett meg az Országgyűlés elnökének értesítése, miszerint a fideszes képviselő mentelmi jogát felfüggesztették. A Központi Nyomozó Főügyészség a héten a Nemzeti Nyomozó Iroda különféle egységeinek közreműködésével több helyszínen hajtott végre összehangolt nyomozati cselekményeket. A hatóságok számos ingatlanban tartottak kutatást, amely intézkedések során bizonyítási eszközöket, vagyontárgyakat foglaltak le.

Simonka kihallgatása során panasszal élt a gyanúsítás ellen, tagadta a bűncselekmény elkövetését és a későbbiekben tesz vallomást.

A politikus mentelmi jogát október végén függesztették fel, a Központi Nyomozó Főügyészség pedig bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt nyomoz az ügyben, amelyben Simonka is érintett lehet. Az ügyészség szerint majdnem másfél milliárdos csalásban vett részt, az elnyert közbeszerzéseket pedig lényegesen túlárazta, a vád szerint a megemelt összeg 45 százalékát kérte vissza készpénzben.

Simonka mentelmi jogának felfüggesztése után csupán annyit reagált, készen áll arra, hogy megjelenjen az illetékes hatóság előtt, és minden kérdésre válaszoljon.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mbear
2018. november 15. 21:47
Nem lenne baj a fidesszel, ha nem lenne korrupt, persze akkor nem fidesz lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!