Bernd Storck távozik a válogatott éléről

2017. október 17. 19:22

Az MLSZ elnöksége és a Bernd Storck szövetségi kapitány közti keddi esti tárgyalás eredményeképp távozik a német szakember a magyar válogatott éléről.

2017. október 17. 19:22

Bernd Storck és a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) közös megegyezéssel szerződést bontott, így a német tréner a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott.

Sipos Jenő szóvivő közölte, az elnökség kedden felkérte Csányi Sándor elnököt, hogy tárgyaljon a szövetségi kapitányi jelöltekkel. Hozzátette, az is elképzelhető, hogy a magyar válogatottat a novemberi két barátságos mérkőzésen ideiglenes szakvezető irányítja Luxemburgban, majd hazai pályán a vb-résztvevő Costa Rica ellen.

Storckot 2015 márciusában nevezték ki sportigazgatónak, majd júliusban szövetségi kapitánynak. Irányításával a válogatott nyolc győzelem mellett hétszer döntetlent ért el és tízszer kikapott, kijutott a tavalyi Európa-bajnokságra, ahol nyolcaddöntőbe jutott, de a vb-selejtezőkön a vártnál gyengébben szerepelt.

(MTI)

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marós
2017. október 18. 11:53
Aki még mindig azt várja, hogy egyszer csak jobb lesz a focink az nem olvasta el Végh Antal Gyógyíthatatlan című a magyar fociról írt regényét.
Bajuszkirály
2017. október 18. 08:57
Mikor értjük már meg végre, hogy nem az edzőkkel van a gond, hanem a játékosokkal. Kevés befektetett munkával is baromi komoly pénzeket keresnek, ezért aztán nem hajtja őket semmi sem. Rengeteg pénzt kellene megvonni a focitól mindaddig, ameddig a játékosok nem teljesítenek. Amúgy sem szabadna egy fillért sem állami pénzből a fociba fektetni. Felháborító ez az egész "állami pénzszóró gépezet". Értem én, hogy Orbán szereti a focit... Én meg a mandulás magnumot szeretem, de mégsem költöm jégkrémre a havi kosztpénzt, ha kenyérre is alig elég.
Graf
2017. október 18. 08:50
Ácsi! A másik német foci guru Daume is leégett a románoknál. Ki is rugták. Valami nem stimmel a német edzőkkel. Vagy a játékos állomány túl sok brillantott ken a sérójára? Valami baj van a focistáinkkal , olyan mélynövésűek. Ha nézzük a himnusznál álló játékosokat azonnal a növésükről látszik melyik a magyar. Olyan nyomorult a fazonjuk. Ezek túlfizetett invalídusok. Megdőlt a híres Puskás adoma : " kis pénz kis foci nagy pénz nagy foci" a mai labda tologatók a kis fociért is nagy pénzt kapnak. Lehet itt van a kutya eltemetve. Ennyi hülye sponsor létezik? Nem tudom ezt elhinni, hogy van olyan filantróp aki döglött lovat futtat a lovin.
turáni sólyom
2017. október 18. 07:57
Igazad van! Storck alatt megerősödött - német mintára! - az utánpótlás képzése. Az U17, U19, U21 korosztályokban sikerek vannak. Az U17 bekerült az elitkörbe a 3:1-es győzelmével, veretlenül! Hiba volt a két poszt, szövetségi kapitányi-szakmai igazgatói poszt összevonása, mert két külön embert is kíván és a feladat is egészen más. Sajnos az átlag focikedvelők nem ismerik az utánpótlást. A jelenlegi "nagyválogatott" még a régi rendszer terméke.... Beleértve Nagy Ádámot is. Aki nem kezdi 6-7 évesen szakmailag kiváló edzőkkel a foci elsajátítását - ráadásul ideális feltételek mellett, hathatós és okos(!) szülői támogatással, az nem lesz a csúcson majd 14-15 év múlva. Bizony ennyi év kell hozzá! A gyerek kiváló adottságai(!!!) és a szerencse mellett! Ezt próbálta kiszolgálni a Storck által bevezetett módszer.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!