Kémügy: gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség Kovács Bélát

2015. december 04. 15:09

Gyanúsítottként hallgatta ki Kovács Bélát a Központi Nyomozó Főügyészség. A vád az Európai Unió intézményei elleni kémkedés. Kovács tagadta bűnösségét, a gyanúsítással szemben panasszal élt. A bűncselekmény büntetési tétele 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés.

2015. december 04. 15:09

Az Európai Unió intézményei elleni kémkedés bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki Kovács Béla (Jobbik) európai parlamenti képviselőt pénteken a Központi Nyomozó Főügyészség – közölte Keresztes Imre főügyész az MTI-vel. Közleménye szerint Kovács Béla a gyanúsítással szemben panasszal élt. A jobbikos politikus tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, és érdemi védekezést terjesztett elő.

A bűncselekmény büntetési tétele 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés – tette hozzá. A nyomozás határideje december 20. A minősített adatokat is tartalmazó nyomozás állásáról további tájékoztatás nem adható - olvasható az ügyészségi közleményben.

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2015. december 05. 09:10
"Gyanúsítottként hallgatta ki..." ....... Gyanúsított meg az, akit meggyanúsítunk. (Esetleg alaptalanul is!) Csak azt nem értem, hogy ha az eu ellen kémkedett, akkor miért nem az eu lép ebben az ügyben és miért csak a magyarországi cselédek verik a taknyukat (szervilis módon). A "magyar" kormánynak inkább védenie kellene Kovácsot, mint seggnyaló módon támadnia. Szemét fidesz!
kurbitalis
2015. december 04. 21:52
"A bűncselekmény büntetési tétele 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés" Hazaárulásért???? Vicc.
realista
2015. december 04. 20:33
Röhejes ez a Fideszes vádaskodás, titkot csak az tud továbbadni aki vagy titokgazda, vagy olyan helyre bejáratos, ahol titkokat kezelnek. Nos az EP nem ilyen, működése nyilvános.
várúr
2015. december 04. 20:28
Hé jobbikosok! Érdemes a szovjet őrnagy képű KGBélának csápolni? Érdemes lihegni a moszkvai szovjet külügyi akadémia (kémképző) végezettjének? Érdemes pártját fogni a tokiói magyar követségen szolgált komcsi elhárító fiának? Tényleg ilyen hülyék vagytok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!