Felfüggesztett börtönre ítélték a migránsok közé petárdát dobó férfit

2015. szeptember 22. 18:06

Gyorsított eljárásárban egy év börtönre – melyet két év próbaidőre felfüggesztettek – ítélte a esti Központi Kerületi Bíróság azt a férfit, aki a magyar-román labdarúgó-mérkőzés napján petárdát dobott a Keleti pályaudvarnál a migránsok közé. Az ítélet nem jogerős.

2015. szeptember 22. 18:06

Gyorsított eljárásban felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a migránsok közé petárdát dobó férfit – közölte kedden a fővárosi főügyész az MTI-vel. Ibolya Tibor közleménye szerint a 23 éves férfi szeptember 4-én, a Magyarország-Románia labdarúgó-mérkőzés napján a délutáni órákban a VIII. kerületi, Baross téri felüljáróról, több társával együtt trágár szavakat kiabált, s két petárdát dobott a Baross téren tartózkodó migránsok közé. Az eset következtében ugyan senki sem sérült meg, de – mint írták – „magatartása olyan kihívóan közösségellenes volt, amely a csoport tagjaiban riadalmat keltett”.

A VIII. kerületi rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás eredményeként, a kerületi ügyészség a férfit kedden, gyorsított eljárásban állították bíróság elé. A tárgyaláson a Pesti Központi Kerületi Bíróság az ügyészi indítvány alapján megállapította a vádlott bűnösségét, és ezért őt egy év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet a fellebbezések miatt nem jogerős. Az ügyész súlyosabb minősítés (csoportos elkövetés) megállapítását, valamint végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását kérte - olvasható a közleményben.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Területvédő
2015. szeptember 22. 23:57
A "nemzeti" Orbán-kormány idején felfüggesztett börtönt kap valaki, mert eldob egy petárdát betolakodó, bűnözők közelében. Magyar vagy? Ha ferdén nézel valami idegen szarra, már elítélnek.
Szúnyog
2015. szeptember 22. 19:38
Én meg a hordától félek, amely kirívóan közösség ellenes. Ők mi kapnak? Szendvicset, vizet, meg buszt a seggük alá.
egysegelem
2015. szeptember 22. 18:38
Helyes dontes, amikor ugy is sok a problema, akkor aki csak tetezi a baj, peldasan meg kell buntetni.
3M..
2015. szeptember 22. 18:26
Csak bajt hoznak a magyarokra ezek a betolakodók. Ha ők nem hergelnék az államalapítókat az illegális ittlétükkel, ami jogosan ellenreakciót szül, akkor ez a szégyenteljes ítélet sem születhetett volna meg. Meg kell szüntetnie a vezetésenek ezeket a zavaró tényezőket, és nem lesznek hasonló esetek. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!